|

Kasımpaşa'da 3 yerli bilmecesi: 2 yerli oyuncu ile mi sahaya çıktılar?

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Mücadelenin ilk 11'leri belli olduktan sonra Kasımpaşa'nın, mücadeleye 3 yerli oyuncu yerine 2 yerli oyuncu ile çıktığı iddia edildi. Fakat detay daha sonra ortaya çıktı. Kasımpaşa-Galatasaray maçındaki yerli oyuncu bilmecesi ile ilgili detayı haberimizde bulabilirsiniz.

Haber Merkezi
20:08 - 11/09/2022 Pazar
Güncelleme: 20:40 - 11/09/2022 Pazar
Yeni Şafak
Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasından bir kare
Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasından bir kare

Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa sahasında Galartasaray'ı konuk etti. Mücadelede ilk 11'ler belli olduktan sonra bir detay, futbolseverlerin gözünden kaçmadı.

Kasımpaşa Galatasaray maçına 2 yerli oyuncu ile mi çıktı?

Kasımpaşa, Galatasaray maçına; Ertuğrul, Graovac, Sadık, Hadergjonaj, Mortadha, Tırpan, Eysseric, Hajradinovic, Fall, Celina, Bahoken 11 ile çıktı. Süper Lig statüsüne göre takımlar, ilk 11'de 3 yerli oyuncu bulundurmak zorunda. İlk bakışta Kasımpaşa'nın kadrosunda 2 yerli oyuncu bulundurduğu iddia edildi. Fakat bir detay daha sonra ortaya çıktı.

  • Kasımpaşa forması giyen Belçika doğumlu Mickaël Tirpan'ın babası Türk. 28 yaşındaki oyuncu henüz herhangi bir milli takımın formasını giymediği için yerli statüsünde oynayabiliyor. Yani Kasımpaşa maça 3 yerli oyuncu kuralını uygulayarak çıktı.
#Kasımpaşa
#Galatasaray
#yerli oyuncu statüsü
#Mickaël Tirpan
2 yıl önce