|

Mehmet Büyükekşi açıkladı: 5 takımın çekilme talebini onayladık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adıyaman FK, Diyarbekirspor, Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor'un çekilme taleplerini onayladıklarını; Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor'un başvurularını ise reddettiklerini açıkladı.

16:55 - 14/02/2023 Salı
Güncelleme: 17:14 - 14/02/2023 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Büyükekşi
Mehmet Büyükekşi

Mehmet Büyükekşi, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile yapılan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Liglerin 3-4 Mart tarihlerinde başlayacağını belirten Büyükekşi, çekilme kararı onaylanan takımları da duyurdu.


Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


"5 takımın çekilme kararını onayladık"

"2. Lig Kırmızı Grup'ta Adıyamanaspor ve Diyarbekirspor ligden çekildi, İskenderunspor'un bir talebi olmadı. Yine 2. Lig'den Şanlıurfaspor ve Amedspor lige devam edecekler. 3 Lig 2. Grup'ta Kahramanmaraşspor ligden çekiliyor. Yine 3. Lig 3. Grup'ta Osmaniyespor ve Malatya Argavunspor ligden çekiliyor."


"3 takımın başvurusunu reddettik"

"Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik."


"Çekilen takımların hak kaybı olmayacak"

"Çekilen takımlar hak kaybı olmadan önümüzdeki sezon bulundukları ligde devam edecekler. Herhangi bir küme düşme söz konusu olmayacak. Önümüzdeki yönetim kurulu toplantısında da kümede kalma sayısını belirleyeceğiz."


Başka şehirde oynama talepleri

"Kulüp binaları yıkılan İskenderunspor, Amedspor, Karaköprüspor ve Şanlıurfaspor'un maçları belli bir süre başka bir şehirde oynama talepleri var. Bunları da değerlendireceğiz. Bunun dışında Amedspor, Şanlıurfaspor ve Karaköprüspor'un Antalya'da kamp yapma talepleri var. Elimizden gelen desteği vermek için çaba sarf edeceğiz."



"Ligleri haziran başına kadar bitirmeyi planlıyoruz"

"2. ve 3. ligleri Haziran ayı başına kadar bitirmek istiyoruz. OHAL ilan edilen illerde çekilme taleplerini olumlu karşıladık. OHAL olmayan illerdeki talepleri ise reddettik."




#Mehmet Büyükekşi
#TFF
#2. Lig
#3. Lig
1 yıl önce