|

Özgüç Türkalp'in hakemliği bitirildi

Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp'e bundan sonra görev verilmeyeceğini açıkladı.

16:42 - 3/01/2023 Salı
Güncelleme: 17:18 - 3/01/2023 Salı
Yeni Şafak
Özgüç Türkalp
Özgüç Türkalp

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Sivasspor-Galatasaray müsabakasının VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevine son verdi. Ayrıca Süper Lig'deki Sivasspor-Galatasaray maçını yöneten Erkan Özdamar ile Gaziantep FK-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Atilla Karaoğlan'a da uzun süre görev verilmeyeceği bildirildi.

MHK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
  • "Gaziantep Futbol Kulübü - Beşiktaş, DG Sivasspor - Galatasaray maçlarının hakemleri ve DG Sivaspor - Galatasaray maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.
  • DG Sivasspor - Galatasaray maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK - Beşiktaş maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek ’önemli hakem hatası’ yaptıkları tespit edilmiştir.
  • DG Sivasspor - Galatasaray maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Sivasspor-Galatasaray maçındaki VAR kayıtları:

Gaziantep FK-Beşiktaş maçındaki VAR kayıtları:


#Sivasspor
#Galatasaray
#Özgüç Türkalp
1 yıl önce