|

Mustafa Cengiz: Neymar'ı alsanız böyle sözleşme yapılmaz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 11 futbolcuya 4,5 yıl için 155 milyon euro ödeyeceklerini hatırlatarak dikkat çeken mesajlar verdi.

Yeni Şafak
10:37 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:43 - 13/06/2018 Çarşamba
Diğer
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, futbolcular için yapılan sözleşmelerin takıma ağır yükler yüklediğini savunarak, önemli açıklamalar yaptı.

Habertürk'e konuşan Mustafa Cengiz, israfı önlemeleri gerektiğini şu sözlerle anlattı:

  • Örneğin bizim ayda sporcuların seyahati için uçuşlara ödediğimiz para 500 bin TL'yi geçiyor. Bunların içinde sözleşmeden doğan bilet yükümlülükleri de var. Kontratların bize yüklediği yük, 11 futbolcuda 4,5 yıl için 155 milyon euro. Bu müthiş bir rakam... Bunu temizlememiz gerekiyor. Öncelikle israfı önleyip yeni kontratlarda bu hatalara düşmememiz gerekiyor. Neymar'ı da alsanız bunun amcasının, teyzesinin uçak parasını, otel parasını ödemek gibi saçma bir şey olamaz. Böyle sözleşmeler asla yapılamaz.
"Taraftara müjdem var"
  • Asla hatır, gönülle iş yaptırmayız. Bize cebinden kuruşunu teslim eden taraftarın bir kuruşunun bile peşindeyiz. Biz tüm yöneticiler, mahalle takımı gibi, tüm masraflarımızı cebimizden yapıyoruz. Taraftara da müjdem var. Stadın ışıklandırılması, maça geliş-gidişin sağlıklı olması için çok ciddi çalışma yapıyoruz. Çocuğuyla karda kışta gidenleri görünce yüreğim parçalanıyor, rahat maç seyredemiyorum. Cendere yolunun efektif kullanımı için çalışmamız var. Gerektiğinde yüksek merdiven yapılacak. Otopark problemini çözmek istiyoruz. Sorunlar üst üste ama Roma bir günde kurulmadı. Mümkün olan en hızlı anda Roma’yı kurmaya çalışacağız.
#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
6 yıl önce