|

Okan Buruk imzayı attı: "Tek hedefimiz şampiyonluk"

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk, düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu. Tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Buruk, transfer konusunda ise "Üst düzey yabancı oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz" dedi.

11:00 - 24/06/2022 Cuma
Güncelleme: 15:55 - 24/06/2022 Cuma
Yeni Şafak
Okan Buruk ile 1+1 yıllık anlaşma yapıldı.
Okan Buruk ile 1+1 yıllık anlaşma yapıldı.

Galatasaray'ın efsane futbolcularından Okan Buruk, 14 yıl sonra teknik direktör olarak sarı-kırmızılı takıma geri döndü.

Kulüp genç çalıştırıcı için imza töreni düzenledi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda başkan Dursun Özbek'in de hazır bulunduğu törendeki açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Dursun Özbek: "Okan Hoca üçüncü 17 Mayıs'ı yaşamak için burada"
  • "Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasına dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Burada olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil, yakaladığı başarılarla burada olmayı fazlasıyla hak ediyor. Okan hocamız üçüncü 17 Mayıs'ını yaşamak için burada. 17 Mayıs'ta ilk kez Galatasaray forması giydi, sonrasında 17 Mayıs'ta UEFA Kupası'nı göz yaşları içerisinde kaldırdı. Okan Hoca, Türkiye'de şampiyonluğa ulaşan en genç teknik direktörlerden biri. Birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray olacak."
Okan Buruk: "Tek hedefimiz şampiyonluk"
  • "Büyük Galatasaray taraftarına buradan saygılarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum. Galatasaray için çok değerli bir yönetim, değerli başkanımız göreve geldi. Galatasaray taraftarının büyük heyecanı oldu. Bu seneki tek hedefimiz şampiyonluk. Elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Geçen sezonun taraftarımız üzerinde yaşattığı mutsuzluğu en kısa zamanda ortadan kaldırmaya çalışacağız. İşimizi doğru yapmak, taraftarımızı heyecanlandırmak istiyoruz."
"Transfere yoğunlaşmış durumdayım"

  • "Taraftarımızın transferde büyük beklentisi var. Ben de hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Bizim iyi kadro oluşturmamız için yönetimimiz de elinden gelen her şeyi yapıyor."
"Florya'daki atmosferi tekrar hissettim"

  • "Dün Florya'da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar hissettim. Futbolcu olarak orada çok güzel günler yaşadım. İnşallah bu sene de şampiyonluk yaşayacağımız günler bizi bekliyor."

"Avrupa'da olan bir Galatasaray hedefliyoruz"
  • "Dediğim gibi tek hedefimiz şampiyon olmak. Taraftarımızla çok büyük sinerji yaratıp, en kısa zamanda hak ettiğimiz, bu sene için şampiyonluk, önümüzdeki seneler için yine Avrupa'da olan bir Galatasaray hedefliyoruz."
"En büyük mutluluğu oğlum duydu"
  • "Bugün benim için 24 Haziran çok önemli bir tarih. Hoca olarak Galatasaray'a imza atıyorum. Oğlumun da doğum günü. Galatasaray hocası olmamdan en büyük mutluluğu oğlum duydu. İnşallah ona yakışır, onun mutlu olduğu günleri de yaşayacağız."
"Fatih Hoca beni aradı"
  • "Fatih (Terim) Hoca benim için çok değerli. Uzun yıllar birlikte çalıştık, şampiyonluklar yaşadık. Dün kendisi beni aradı ve 'Hayırlı olsun' dedi. Elinden geleni yapmak için hazır olduğunu söyledi. Ona da çok teşekkür ediyorum."
"Oyuncuların hepsini görmek istiyorum"
  • "Bütün oyuncuları görmek istiyorum, performansları görmek istiyorum. Hepsini tanımak istiyorum. Bazı oyuncular bizimle olacak, genç oyuncuların kiralık gitmesi çok faydalı olabiliyor. Bunu Yunus’ta (Akgün) yaşadık, az süre buluyordu, gitti, oynadı ve güçlü bir şekilde geliyor. Oynama alışkanlıkları için bunları değerlendireceğiz. İlk planda oyuncuların hepsiyle vakit geçirmek, ondan sonra karar vereceğiz."


"Üst düzey oyuncuları transfer etmek istiyoruz"

  • "Takviyeye ihtiyacımız var. Özellikle orta sahada görünen eksiklikler üzerine çalışmalar yapacağız. Türk oyuncular da almak istiyoruz. Oyuncular, çevresindeki iyi oyuncularla, daha iyi performans verir. Üst düzey yabancı oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz."
"Rahmetli babamdan Galatasaraylıyım"
  • "1985 yılında Galatasaray alt yapısında seçmelere girerek oyuncu oldum. Rahmetli babamdan Galatasaraylıyım. O yüzden aileden gelen bir Galatasaraylılığımız var. Uzun yıllar buraya hizmet ettim, çok büyük başarıların içerisinde oldum. 20’ye yakın kupa kazandım. Türkiye’nin en çok şampiyon olan takımının oyuncusu olarak şampiyonluklar yaşadım. Sonuçta bir insanım hatalarım olabilir, her zaman altını çizmeye çalıştım. Gerektiğinde özür diledim. Ben de bir insanım, benim burada yaşadığım büyük başarılar, diğer olumsuz etkenlerin üstünde olduğunu düşünüyorum. Beni en çok mutlu eden, sokakta ve her yerde başarı dilekleri, beni hoca olarak görmek istemeleri. Bunu en çok sokakta gördüm. Beni layık gördükleri bu görevde elimden gelenin en iyisini yapacağım. Başarıdan başka bir beklentim yok. Galatasaray, Türkiyenin en çok şampiyon olan takımı, şimdi bunlara bir yenisini daha ekleyeceğiz."
"Çift santrfor oynadığım çok takımlar oldu"
  • "Mbaye Diagne sakatlıktan döndü. Onun durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Doktor kontrolü olacak. Forvete bir takviye yapabiliriz. Çift santrfor oynadığım çok takımlar oldu, uygun oyuncularla hepsini değerlendireceğiz. Ama ilk olarak oyuncularımın durumlarını görmek istiyorum. Hücum hattına da bütçemize uygun, hedeflerimize uygun, kaliteli bir oyuncu bulabilirsek transfer edebiliriz."
"Savunmayı 4’lü düşünüyorum"

  • "Çalıştığım takımlarda özellikle şampiyonluk yaşadığım Başakşehir’de 4-3-3 üzerinden oynadık, 4-4-2 oynadık, 4-2-3-1 oynadık. Savunmayı 4’lü düşünüyorum. Alabileceğimiz oyuncular da önemli, bunlar üzerinden bu formasyon üzerinden gideceğiz. Günümüz futbolunda başlangıç önemli ama top bizdeyken ve rakipteyken oluşturacağımız dizilişler. Zeki oyuncularla oyundan verim alabiliyorsunuz. Bizim oyuncularımız da zekalı oyuncular. Taktiksel olarak değişiklik olabilir ama 4’lü savunma üzerine planlama yapıyoruz. Bir kaç formasyon üzerinden gideceğiz."
"Orta sahaya takviye düşünüyoruz, belirlediğimiz oyuncular var"
  • "Orta sahadaki oyuncular iki yönlü oynamalı. Skora da katkı yapmalı. Bu tipte oyuncular seçmeye çalışıyoruz. O bölgeye takviye düşünüyoruz. Oyunu iki yönlü oynayacak, sadece defansif değil. Galatasaray’da daha çok top olacak, rakip size savunma yapacak. Bunu da bozmak için yetenekli, iki yönlü oyuncular var. Belirlediğimiz oyuncular var. Hızlı bir şekilde görüşüyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda bu transferleri kadromuza katmak istiyoruz. Maddi anlamda kulübümüzün geleceği de çok önemli, transfer yapmayı düşünüyoruz ama geleceği de düşünmek zorundayız. En maksimum verimi almak zorundayız. Maaş olarak uygun ancak verimli oyuncu almak istiyoruz."
"Galatasaray’ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor"

  • "En büyük gücümüz birliktelik. Ben tekrardan her zaman destek veriyorlar tabii maçlarda, dışarıda ama bu sene daha çok birlik olma zamanı olduğunu düşünüyorum. Her şeyi bir kenara bırakıp Galatasaray’ın başarısı için birlik olmamız gerekiyor. Hepimiz iyi niyetliyiz, herkes elinden geleni yapıyor. Taraftarlarımız bize destek olsunlar, bizde elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. Küçük şeyleri bırakalım, takımın yanında olalım. En büyük güç taraftarımız. Avrupa'da olmamak üzücü ama bunun yanında haftada tek maça odaklanacağız. Lige ve kupaya odaklanacağız. Konsantrasyonumuzun yüksek olması gerekiyor, her maçı final olarak görmeliyiz. Bizim için Avrupa'da olmamak kötü gözükse de lige odaklanacağız."


#Okan Buruk
#Galatasaray
2 yıl önce