|

Kafası karışık futbolcu: Bir yılda üç farklı milli takımın formasını giydi

Arnavutluk asıllı Kuzey Makedonyalı futbolcu Shaban Zenku, bir yıl içerisinde üç farklı milli takım formasını giydi. Kosova, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın alt yaş takımlarının formalarını giyen 18 yaşındaki oyuncunun Almanya'dan da teklif alabileceği belirtildi.

Haber Merkezi
11:12 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 1/10/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Zenku, 10 numara bölgesinde oynuyor.
Zenku, 10 numara bölgesinde oynuyor.

Borussia Mönchengladbach U19 takımında oynayan Shaban Zenku, milli takım seçiminde yaşadığı kararsızlıkla dünya futbol tarihine geçti.

18 yaşındaki futbolcu, bir yıl içerisinde üç farklı milli takım formasını giyerek oldukça ilginç bir istatistiğe imza attı.

Önce Kosova U18'in davetini kabul eden Zenku, ardından Arnavutluk U18 Milli Takımı formasını giydi. Genç oyuncu daha sonra da Kuzey Makedonya U21 milli takımı formasıyla maç çıktı ve 1 gol attı.

Almanya forması da giyebilir

Futbola Almanya'da Kessel altyapısında başlayan ve kariyerini Bundesliga'nın köklü takımlarından Borussia Mönchengladbach'ın U19 takımında sürdüren Shaban Zenku'nun Almanya'nın alt yaş milli takımlarından da teklif alabileceği bildirildi.

"Kendimi Makedon hissediyorum"

Zenku, Alman basınına yaptığı açıklamada, Kuzey Makedonya'da doğduğu için kendini daha çok Makedon hissettiğini söylemişti.

  • Not:
    FIFA kurallarına göre; genç kategorilerde oynadıktan sonra futbolcular, A Milli kategoride başka bir takımda oynamayı seçebiliyor.
Shaban Zenku'nun üç farklı milli takım formasıyla çekilmiş fotoğrafları:

#Shaban Zenku
#Kosova
#Arnavutluk
#Kuze Makedonya
2 yıl önce