|

Stadyumlardaki skorbord sorunu: Uzatmalarda çalışmıyor

Hem dünyada hem de Türkiye'de maç oynanırken yaşanılan sıkıntılardan birisi de skorbordlarda, uzatma dakikalarının gösterilmemesi. Bundan kaynaklı birçok problem ortaya çıkarken, hem stadyumdaki taraftarlar hem de futbolcular zor anlar yaşıyorlar.

Haber Merkezi
13:38 - 9/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 14:07 - 9/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Mücadelenin sonuna 4 dakika eklenmiş fakat maçın 90+ kaçta olduğu anlaşılmıyor.
Mücadelenin sonuna 4 dakika eklenmiş fakat maçın 90+ kaçta olduğu anlaşılmıyor.

Futbol sahalarında birçok sıkıntı yaşanabiliyor. Bunlardan birisi de skorbord sorunu. Özellikle ilk yarı ve ikinci yarının son dakikalarına eklenen sürelerin, skorbordlarda gösterilmemesi problemler üretiyor. 45'inci ve 90'ıncı dakikalara kadar çalışan skorbordlar, uzatmalarda çalışmıyor ve '45:00' ile 90:00' olarak kalıyor.

Kaçıncı uzatma dakikasında olduğu bilinmiyor

Uzatma dakikaları stadyumlardaki skorbordlarda, sadece 45+ 'ek süre' ya da 90+'ek süre' olarak gözüküyor. Bundan kaynaklı da ne stadyumdaki taraftarlar maçın ne zaman biteceğini biliyor ne de sahada o anda oynayan futbolcular.

İstenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyor

Taraftalar, telefonlarındaki application uygulamalarından maçın bitimine kaç dakika kaldığını öğreniyor. Tabii böyle bir durumda hakemin çalmış olduğu herhangi bir düdüğün, maçın bitiş düdüğü olarak düşünüldüğü ve taraftarların sahaya girdiğini de şahit olduk. Sadece taraftarlar değil, o sırada sahada oynayan futbolcular da, maçın bitmesine kaç dakika kaldığını öğrenmek için yedek kulübesine sormak zorunda kalıyorlar. +1 averaj için yüklenip, pozisyonlar aramaya çalışmak yerine, maçın bitmesine az kaldığı düşünülerek zaman geçiriyorlar. Bu tarz problemler gibi başka sorunlar da ortaya çıkabiliyor.

  • Sorunun çözümü basit
  • Teknik olarak skorbordlara uzatma dakikaları eklenmesi çok kolay ve hemen hayata geçirilebilecek bir uygulama olduğu da aşikar. Bu uygulamanın hayata geçirilmesiyle birçok problem ortadan kalkacaktır.
#stadyum
#skorbord
1 yıl önce