|

Tarihi başarı tesadüf değil

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde F.Bahçe’yi 3-2 yenerek kupayı müzesine götüren Akhisarspor’da başkan Hüseyin Eryüksel, “Yakaladığımız başarıya ‘tesadüf’ diyenler oldu. Biz gücümüze her zaman güvendik. ‘Yeşil sahada konuşalım’ dedik. Allah’ın izniyle ligde de kalacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 samedi
Güncelleme: 06:41 - 12/05/2018 samedi
Yeni Şafak
Teleset Mobilya Akhisarspor’da başkanı Hüseyin Eryüksel, kupa zaferini değerlendirdi.
Teleset Mobilya Akhisarspor’da başkanı Hüseyin Eryüksel, kupa zaferini değerlendirdi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek önemli bir başarıya imza atan Teleset Mobilya Akhisarspor’da başkanı Hüseyin Eryüksel, kupa zaferini değerlendirdi. İki kulvarda da zor bir yoldan ilerlediklerini belirten Eryüksel, “Hedeflerimizden ilkini başardık. Avrupa’da da ülkemiz adına başarılı olmaya gayret edeceğiz. Yakaladığımız başarıya ‘tesadüf’ diyenler oldu. Biz gücümüze her zaman güvendik. ‘Yeşil sahada konuşalım’ dedik. Planlı ve programlı şekilde ilerledik” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem telgrafla hem de telefonla arayarak kendilerini tebrik ettiğini belirten Eryüksel, “Üzerimizde emekleri fazladır. Kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kupadaki rakiplerine göre düşük bir bütçeye sahip olmalarını da değerlendiren Eryüksel, “Onların sistemlerini bilemiyorum. Ama bu paralarla da başarı elde ediliyor demek. 6 yıldır Süper Lig’deyiz. Bütçemiz bu. 9 senedir yönetimdeyiz. Bir tane bile yönetici arkadaşımız değişmedi. Futbolcularla beraberiz. Oyuncuların bize güveni tam. Aradaki fiyat farkını ortadan kaldıracak motivasyonu yapıyoruz. Bunu ödeme ahlakıyla sağlıyoruz. Oyuncu zamanı geldiğinde parasını alacağını biliyor. Allah’ın izniyle ligde de kalacağız” diye konuştu.

KUPAYI KAZANAN 15. FARKLI TAKIM

Tarihinde ilki başaran Akhisarspor, kupayı müzesine götüren 15. takım oldu. Altay ve Göztepe’den sonra kupayı kaldıran üçüncü Ege temsilcisi unvanını alan Teleset Mobilya Akhisarspor, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde doğrudan gruplarda mücadele etme hakkı kazandı. Yeşil-siyahlı ekip ayrıca, 2017-2018 sezonu Süper Lig şampiyonu ile de TFF Süper Kupa müsabakasına çıkacak. Geçen sezon Atiker Konyaspor’un kazandığı kupanın ardından sürpriz bir sonuca imza atan Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe’ye geçit vermedi. Kupada Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor dışında mutlu sona ulaşan takım sayısı 15’e çıktı. Süper Lig’de 6. yılını geçiren ve mütevazı kadrolarla başarılı sonuçlar alan yeşil-siyahlılar, kalıcı olmak için mücadelesini sürdürüyor. Teleset Mobilya Akhisarspor, Alman internet sitesi “Transfermarkt”ın verilerine göre Süper Lig’de kadro değerleri sıralamasında 18.9 milyon Euro ile 15. durumda bulunuyor.

  • Cumhurbaşkanı’ndan tebrik telefonu
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Teleset Mobilya Akhisarspor’da başkan Hüseyin Eryüksel’i telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi. Yönetim, teknik kadro ve futbolcular başta olmak üzere tüm ekibi tebrik ettiğini belirten Erdoğan’ın, Akhisarspor’a gelecekte de başarılar dilediği kaydedildi. Akhisarspor camiasının sevincini paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eryüksel’e önceki gün de bir tebrik telgrafı göndermişti.

Şampiyona coşkulu karşılama

56. Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden ve final maçında rakibi Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek kupayı alan Teleset Mobilya Akhisarspor, taraftarları tarafından coşkuyla karşılandı. Maçın ardından onlarca kilometreyi geride bırakan yüzlerce taraftar, Akhisarlı futbolcuları karşılamak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na akın etti. Diyarbakır Havalimanı’ndan İzmir’e gelen yeşil-siyahlı ekip, taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Takımları lehine slogan atan taraftarlar, ellerindeki bayraklar ve meşalelerle takımın Türkiye Kupası’nın sahibi olmasını kutladı. Futbolcular da tezahüratlara eşlik etti. Yeşil-siyahlı taraftarlar, havaalanındaki karşılamanın ardından araçlarla konvoy oluşturarak Akhisar’a gitti. Akhisarspor, dün akşam ise Süper Lig’de pazartesi günü oynayacağı Kayseri maçı hazırlıklarına başladı.

Kazanç en az 8.5 milyon Euro

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan T.M. Akhisar’ın kasasına, en az 8.5 milyon Euro (42.5 milyon lira) girecek. Akhisarspor, kupayı toplamda 7 milyon 360 bin lira (1.5 milyon Euro) para ödülünü kasasına koyarak tamamladı. Akhisar, gelecek sezon eleme oynamadan direkt Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek. Ege temsilcisi, gruptaki 6 maçtan tek puan çıkartamasa da 7 milyon Euro (35 milyon lira) alacak. Yeşil-siyahlılar, gruplara katılım bedeli olarak en az 2.6 milyon Euro, yayın havuzundan da minimum 4.5 milyon Euro kazanacak. Böylece Akhisarspor, kasasına yaklaşık 8.5 milyon Euro koyacak.

  • UEFA unutmadı
  • UEFA, F.Bahçe’yi finalde geçerek kupayı kazanan Akhisarspor’u tebrik etti. UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sosyal medya hesabı, Türkçe bir şekilde tebrik mesajı yayınlayarak “Tebrikler Akhisarspor! Akhisarspor, Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek tarihinde ilk defa Türkiye Kupası’nı kazandı ve gelecek yıl ilk defa Avrupa’da mücadele edecek!” ifadelerine yer verdi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve G.Saray Kulübü de yeşil-siyahlıları tebrik etti.

#Akhisar Belediyespr
#Türkiye Kupası
il y a 6 ans