|

TFF Başkanı Demirören'den Mesut Özil açıklaması

Almanya Milli Takımı'nı ırkçı saldırılara maruz kaldığı için bıraktığını açıklayan Mesut Özil'e TFF Başkanı Demirören destek verdi. Demirören, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak Mesut Özil ve ailesine tam destek veriyor; maruz kaldığı muameleyi, tehditleri ve kökeni nedeniyle kendisine gönderilen küçük düşürücü mesajları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
21:25 - 23/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:53 - 23/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mesut Özil'e destek verdi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mesut Özil'e destek verdi.

29 yaşındaki Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi sonrası Almanya'da ırkçılık ve saygısızlığa maruz kaldığını savunarak, milli takım kariyerini noktalamıştı.



TFF'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Yıldırım Demirören şu ifadeleri kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak Mesut Özil ve ailesine tam destek veriyor; maruz kaldığı muameleyi, tehditleri ve kökeni nedeniyle kendisine gönderilen küçük düşürücü mesajları kınıyorum.

Kamuoyu önünde olsun ya da olmasın, her oyuncu aşağılanma, ayrımcılık ve nefret içerikli mesajlara karşı korunmalıdır.

Uluslararası futbol camiasının tüm üyeleri, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü yok etme konusunda birleşmeli, yılmadan mücadelelerini sürdürmelidir.

Futbolun herkesi kapsayan ve saygı içeren değerlerini geliştiren, olumlu sosyal etki yaratma potansiyelini kullanabilmek için hep birlikte çalışmalıyız."

#Mesut Özil
#TFF Başkanı
#Yıldırım Demirören
#açıklama
6 yıl önce