|

TFF saldırganına 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki merkez binasına geçen yıl düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin davada karar açıklandı. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

13:24 - 3/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:33 - 3/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
TFF saldırısı sonrası çekilen görüntülere göre kurşunlar Hamit Altıntop'un üstünden geçmişti.
TFF saldırısı sonrası çekilen görüntülere göre kurşunlar Hamit Altıntop'un üstünden geçmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkez binasına 1 Eylül 2022 tarihinde silahlı saldırı düzenlenmişti.


Düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin dava sürüyordu. Saldırının sanıkları Cüneyd Uslu ve Oğuzhan Güneysu'nun 19 müştekiye yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan toplamda 285’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.


Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Uslu'nun, “zincirleme şekilde silahla tehdit” suçundan 8 yıl 9 aya kadar, “mala zarar verme” suçundan ise 2 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Öte yandan sanık Oğuzhan Güneysu'nun ise beraatini talep etti.


Sanık Cüneyd Uslu savunmasında kimseyi tehdit etmediğini belirterek, “Kimseyi öldürmeye teşebbüs etmedim. Beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı. Sanık Oğuzhan Güneysu ise, ”Beraatimi talep ederim. Ben silahı elime almadım. Bu nedenle ruhsatsız silah taşımak suçundan da beraatimi istiyorum” dedi.


Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Cüneyd Uslu hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan dava açıldığını ancak sanığın eylemine uyan “zincirleme şekilde birden fazla kişiye karşı silahla tehdit” suçundan 6 yıl, “ruhsatsız silah taşıma” suçundan ise 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.


#Türkiye Futbol Federasyonu
#Riva
#Saldırı
1 yıl önce