İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: TFF'ye silahlı saldırıda bulunan şahıslar yakalandı

Haber Merkezi
21:19, 01/09/2022, PerşembeG: Güncelleme: 22:08, 01/09/2022, Perşembe
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: TFF'ye silahlı saldırıda bulunan şahıslar yakalandı
Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan tesislerine düzenlenen silahlı saldırıyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ortak düzenlediği basın toplantısında, saldırıda bulunan şahısların sarhoş olduğunu ve kısa süre içerisinde yakalandıklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan tesislerine düzenlenen silahlı saldırıyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ortak düzenlediği basın toplantısında, saldırıda bulunan şahısların sarhoş olduğunu ve kısa süre içerisinde yakalandıklarını bildirdi.

Bakan Soylu, saldırganların '
zil zurna sarhoş olduklarını
' belirterek, "
Sarhoşlar, hemen Riva'daki derenin kenarında, evleri de 250 metre yakında. Milletimizin affına sığınıyorum ama alkol alıyorlar ve zil zurna sarhoş oluyorlar. Denize de giriyorlar. O esnada atışı gerçekleştiriyorlar. Ama şunu söylemeliyim ki, Allah muhafaza etmiş ve korumuş. Kurşunların isabet ettiği yerleri gördüm. Sarhoş oldukları belli olmasa, çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. Tabi olay tüm yönleriyle incelenmeye de devam edecek. Ayrıca 11 el ateş edildi, bunların 5 tanesi isabet etti."
ifadelerine yer verdi.
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaşanan olaydan hemen sonra Cumhurbaşkanlığı'nın, İçişleri Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı ve Spor Bakanlığı ile Valiliğin, Emniyetin harekete geçtiğini ve bundan dolayı teşekkürü borç bildiğini belirterek, "H
erkese teşekkür ediyoruz, hepsi aradı. Ligler başlayalı 4 hafta oldu, Twitter problemi daha şimdiden başladı. Sporun tüm paydaşlarına sesleniyorum: Her mağlubiyetin altından hakemleri, federasyonu suçlamayın. Önce insan olduğumuzu hatırlayalım. Bu olay bize bir ders olsun."
şeklinde konuştu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026