|

Futbol dünyası Akyazı'da tek yürek

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda bugün kendi sahasında Basel ile yapacağı karşılaşma bir maçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Yaşanan depremler için tek yürek olunacak karşılaşmanın gelirleri depremzedelere aktarılacak. Süper Lig kulüp başkanları protokolde yer alacak. Sadece bordo-mavililer değil farklı kulüp taraftarları da karşılaşmayı izleyecek.

09:21 - 16/02/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Akyazı Stadyumu
Akyazı Stadyumu

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında bugün sahasında İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşacak. Saat 20.45'te başlayacak mücadele TV8'den yayınlanacak. Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Dorukhan Toköz, Edin Visca ve Marek Hamsik karşılaşmada forma giyemeyecek.


Trabzonspor Kulübü tarafından davet edilen Süper Lig kulüplerinin başkanlarından olumlu geri dönüş alındı. Ayrıca tüm takım taraftarları da karşılaşmayı tribünlerden izleyebilecek. Trabzon'da bulunan depremzedelerden karşılaşmayı izlemek isteyenler, kulüp tarafından localarda misafir edilecek.


4 dakika 17 saniye sessizlik

Trabzonsporlu oyuncular, Basel maçı öncesi ısınmaya üzerinde depremde etkilenen şehirler ve plaka kodunun olduğu siyah tişört, maça da siyah formayla çıkacak.


Trabzonspor taraftarları karşılaşma öncesinde depremzede çocuklar için oyuncak organizasyonu düzenledi. Maça gelecek taraftarlardan toplanacak oyuncaklar, depremzede çocuklara gönderilecek. Maç öncesi, Kahramanmaraş merkezli depremin başladığı saate vurgu yapılarak 4 dakika 17 saniye boyunca taraftarlar tribünlerde sessiz kalacak.




Protokol tribünü ücretli

Akyazı'daki Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşmada protokol tribününde karşılaşmayı izleyecek olanlar da ücret ödeyecek. AFAD'a yapılacak 1500 lira tutarındaki bağış dekontu ile protokol tribününe geleceklere bilet tanımlanacak. Mücadeleyi takip edecek olan basın mensupları da en az 100 lira ödeme karşılığında karşılaşmayı takip edecek.


Bakan Kasapoğlu'ndan çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da taraftarları hatıra bilet almaya davet etti. Kasapoğlu, "Tribünde yerimi alamasam da hatıra biletimi alıp #HepBirlikte'yiz diyorum!" diyerek tüm taraftarlara çağrıda bulundu.






#Trabzonspor
#Basel
#UEFA Konferans Ligi
1 yıl önce