|

Trabzonspor evinde yenilmiyor

Geçen hafta Fatih Karagümrük deplasmanında şok bir yenilgi alan Trabzonspor, yarınki Giresunspor maçını 'yeniden ayağa kalkma' mücadelesi olarak görüyor. Akyazı'da 2 yıldır bileği bükülmeyen bordo-mavililer, Giresun'u devirip sahasındaki yenilmezlik serisini 33 maça çıkarmak istiyor.

Haber Merkezi
09:37 - 4/01/2023 Çarşamba
Güncelleme: 09:46 - 4/01/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinçleri
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinçleri

Dünya Kupası arası sonrası iç sahada Fenerbahçe'yi deviren, ancak geçen hafta İstanbul deplasmanında Fatih Karagümrük'e mağlup olarak hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor, 2 yıldır yenilmediği evinde yeniden huzura kavuşmak istiyor. 675 gündür iç sahada maç kaybetmeyen bordo-mavililer, yarın Giresunspor ile oynayacağı lig mücadelesini kazanıp seriyi 33 maça çıkarmayı hedefliyor. Ligde 26 puanla 6. sırada yer alan Trabzonspor'un, lider Galatasaray ile arasında 7 puanlık fark bulunuyor.

İç sahada bileği bükülmüyor

Bordo-mavililer, 8 Mart 2021'de Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği 29. hafta maçından sonra sahasında 675 günlük sürede hiç mağlup olmadı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmanın ardından 2020-2021 sezonunda 6 iç saha maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Trabzonspor, şampiyon olduğu geçen sezon ise taraftarı önünde oynadığı 19 karşılaşmada, 12 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, bu sezon ise ligde taraftarı önünde çıktığı 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Bordo mavililer iç sahada 32 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.

Evinde huzur buluyor

Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle büyük bir moralle zirve için önemli bir adım atmıştı. Geçen hafta deplasmanda ise Fatih Karagümrük karşısında alınan 4-1'lik mağlubiyet büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Bu sezon dış sahada önemli yaralar alan Karadeniz ekibi evinde ise huzur buldu.

  • Trabzonspor, ligde bu sezon deplasmandaki 8 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 2 beraberlik elde ederken, 11 puan topladı ve 13 puan kaybetti. Bordo-mavililer, evinde ise 7 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 15 puan toplayıp, 6 puan yitirdi.

#Trabzonspor
1 yıl önce