|

Türkiye düşmanı FETÖ’cü Kanter’den bir alçaklık daha

Teröristbaşı Fetullah Gülen için ‘babam’ diyen firari FETÖ’cü terörist Enes Kanter, İtalyan basınına konuştu. FETÖ'cü Kanter, sınırları zorlayarak sezon sonunda İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi final maçının boykot edilmesi çağrısında bulundu.

18:52 - 8/11/2019 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 8/11/2019 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ mensubu Enes Kanter.
FETÖ mensubu Enes Kanter.

Firari FETÖ’cü terörist Enes Kanter, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçının boykot edilmesi çağrısı yaptı. Teröristbaşı Fetullah Gülen için ‘babam’ diyen firari FETÖ’cü terörist Enes Kanter, İtalyan La Repubblica gazetesine konuştu.

“Türkiye’de oyun oynanmaz” diyen Kanter, “Futbolculardan ve UEFA’dan İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finalini boykot etmelerini istiyorum” dedi.

Sadece UEFA’dan değil tüm Avrupa’dan boykot istediğini söyleyen Türkiye düşmanı Kanter, “Evet boykotu, tüm Avrupa’dan istiyorum. Sesimizi yükseltmemiz, sesimizi duyurmamız ve teslim olmamamız gerekir. Her şeyi normal ve kaçınılmaz kabul etmemeliyiz. İtalyan hükümeti ve kamuoyunun Türkiye’ye daha fazla baskı yapmasını isterim” diye konuştu.

Kırmızı bülten başvurusu yapılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter hakkında terör örgütü üyeliği suçlaması kapsamında iade talepnamesi düzenlemiş ve kırmızı bülten başvurusunda bulunmuştu. Enes Kanter'in sosyal medya hesabından Fethullah Gülen'e methiyeler dizdiğine yer verilen talepnamede, Kanter'in sosyal medyada Fethullah Gülen'i "Hocaefendi"diye andığı, örgütü de "hizmet" olarak nitelediği kaydedilmişti. Kanter'in ayrıca örgütün yurtdışı yapılanması çerçevesinde bulunan bazı okullarını ziyaret edip buralardaki toplantılar katıldı, mali destek sağladığı da ifade edilmişti. Kanter hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen talepnamede, şüpheli hakkındaki soruşturmanın tamamlanması için uluslararası sözleşmeler gereği Türkiye'ye iade edilmesi istenmişti.

Kırmızı bülten nedir?
  • Bir tutuklunun ya da tutuklama emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. Tutuklunun ya da bir ülke tarafından tutuklama emri çıkartılmış kişinin yakalandığı ülkenin kanunlarına göre suçlu sayılması halinde iadesi mümkündür. Aksi halde sadece takibe alınır. Kırmızı Bülten, başvuru üzerine merkezi Fransa'da bulunan İnterpol tarafından çıkarılıyor.

#Enes Kanter
#FETÖ
4 yıl önce