|

UEFA ırkçılığa karşı dik duruşa karşı gelemedi: Hakemler değişti

Başakşehir'in PSG maçında uğradığı ırkçılığın ardından UEFA radikal bir karar aldı. Temsilcimizin futbolcuları sahaya çıkmak istemezken UEFA heyeti, mücadelenin yarına ertelendiğini ve hakemlerin değiştiğini açıkladı.

01:12 - 9/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 03:05 - 9/12/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Başakşehirli futbolcular PSG maçında soyunma odasına gitti.
Başakşehirli futbolcular PSG maçında soyunma odasına gitti.

PSG-Başakşehir maçı yıllarca unutulmayacak olaylara sahne oldu. Temsilcimizin antrenörü Webo, dördüncü hakemin ırkçı sözlerine maruz kaldı. Sahadan çekilen Başakşehir, UEFA'nın ısrarlarına rağmen sahaya çıkmadı.

UEFA, hakemlerinin yaşattığı skandalın ardından mücadelenin hakemlerini yenileme kararı aldı. Karşılaşmayı yarın kaldığı yerden 20.55'te yeniden başlatacak olan kurulun Pierre Webo'nun da kartını iptal etmesi gündemde.

Karşılaşmayı kim yönetecek?
  • Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir maçının yeni hakemi Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie oldu. UEFA, PSG-Başakşehir maçının dördüncü hakeminin ise Polonyalı Bartosz Frankowski olduğunu duyurdu.

Başakşehir CEO'su
Mustafa Eröğüt, yaşanan gelişmeler sonrasında BeinSport’a bağlanarak açıklamalarda bulundu;
  • "Kendi dilinde kötü bir manaya gelmediğini söylese de uluslararası üst düzey bir maçta dikkatli olması gerekirdi. Biz tepki gösterdik ve PSGli oyuncular da destek verdi. UEFA yetkilisi, maçın dördüncü hakeminin maçtan alındığını ve VAR hakemlerinden birinin geleceğini söyledi. Ancak biz kabul etmedik. UEFA ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni bir hakem dörtlüsü gönderilmesine karar verildi ve maç yarın oynanacak. Paris Saint-Germain’li oyuncular burada bize çok büyük destek verdi, kendilerine teşekkür ediyoruz”
“22 oyuncuyla protesto gündeme geldi”

"22 oyuncunun sahaya çıkıp hakemlere hep beraber tepki göstermesi de gündeme geldi ancak bizim oyuncularımız sahaya çıkmak istemedi. Burada maça çıkmak isteyen 1 kişi bile olmadı. Takım halinde böyle bir duruş sergiledik. Soyunma odasında bir toplantı yaptık ve başkanımız da görüntülü aramayla bağlandı"


Olayları izlemek için;

#Başakşehir
#PSG
3 yıl önce