|

Ünlü yorumcudan iddialı açıklama: "Beşiktaş Dortmund'un içinden geçer"

Beşiktaş'ın Yeni Malatyaspor'u mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Sinan Engin, siyah-beyazlıların Borussia Dortmund ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı için iddialı yorumlarda bulundu.

Haber Merkezi
14:21 - 12/09/2021 Pazar
Güncelleme: 14:59 - 12/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş ligde namağlup yoluna devam ediyor.
Beşiktaş ligde namağlup yoluna devam ediyor.

Beşiktaş, Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor'u 3-0 yendi. Mücadeleyi değerlendiren Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin, dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

"PSG maçı sandım"

Beşiktaş için PSG benzetmesi yapan Engin, "İlk 10 dakikada bir baktık tak tak tak paslar falan oluyor. Ben dedim ki PSG'nin maçını mı izliyoruz acaba. Onların da maçı vardı çünkü. Lavaboya gideceğim gidemedim heyecanlı izlemekten. 70-80'den sonra zaten rölantiye aldılar oyunu Dortmund maçını düşünerek" dedi.

"Dortmund'a karşı daha agresif bir orta saha olur"

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Dortmund maçına farklı bir orta saha kurgusuyla çıkacağını belirten Sinan Engin, "Sergen'in çıkardığı kadroya dikkat ettiniz mi? Belki deplasmanda bu kadroyu çıkarmaz. Dortmund maçında da çıkarmayacağı belli. Daha agresif bir orta saha olur. Dortmund maçında. Pjanic olur, Alex'i zaten oynatmayacağını düşünüyordum. Ben daha sert ve savunmaya ağırlık veren orta saha bekliyorum o maçta. Top rakipteyken de oynayabilecek bir takım olmasını isteyecektir Sergen" yorumunda bulundu.

"Beşiktaş gününde olsun Dortmund'un da içinden geçer"

Beşiktaş'ın Borussia Dortmund karşısındaki şansını da değerlendiren Engin, iddialı açıklamalarda bulundu:

  • "Dortmund'un arkasında sıkıntı var. Beşiktaş ve Dortmund arasındaki maçın hemen hemen denk takımlar arasında oynanacağını söyleyebiliriz. Hepimiz göreceğiz, test maçı. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde ekstra bir durum olmazsa içerideki maçlarını kazanacağını düşünüyorum. Kapasitelerinin yüzde 80'i kadarını oynasalar içerideki maçlarını alırlar. Sen de amma abarttın diyecekler şimdi bana. Ben Dortmund maçında, neredeyse iki denk takımın karşılaşmasının nasıl olacağını merak ediyorum. Beşiktaş gününde olsun Dortmund'un da içinden geçer.Dortmund yenilmeyecek takım mı? Şimdi orada oyunu bir oturtsun Beşiktaş bak göreceksiniz, inanın bana kazanabilir bu maçı. Umut Güner zamanı kurulan Pepeli, Adrianolu, Taliscalı kadro vardı mesela. Talisca faktörü vardı kadroda o ayrı ama bu kurulan kadro da hemen hemen ona yakın."
"Haaland'ı durdurabilir Beşiktaş"

  • "Erling Haaland'ı Milli maçta da gördük. İyi organize olursak, iyi hazırlanırsak Haaland'ı yine tutabilir Beşiktaş. Zaten Sergen onların hepsini çok iyi yapacaktır. Bugünkü kadroyla ilgisi olmayan bir takım çıkacaktır orada. Eğer Şampiyonlar Ligi maçı olmasaydı bu Malatya maçı daha farklı biterdi."
"Beşiktaş 3-1 kazanır"
  • "Haaland'ı çıkar Beşiktaş'tan ne farkı var. 2-1, 3-1 yeneceğini düşünüyorum Dortmund'u. Kötü oynarsa 3 de yiyebilir o ayrı. Ben iyi oynayacaklar diye düşünüyorum. Futbol bu, ne olacağını bilemezsin. Türk Milli Takımı'nın ayarında bir takım mıydı Karadağ mesela?"
"Çarşamba ne olacağını göreceğiz"
  • "Beşiktaş İnönü'de Dortmund'u mu yenemeyecek? İnönü'de denk maç olur Dortmund'la diyorum. Kimleri yendi burada Beşiktaş. Çarşamba ne olacağını göreceğiz.."


#Süper Lig
#Borussia Dortmund
#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi
3 yıl önce