|

Süper Lig maçları ertelendi mi? TFF Başkanı Büyükekşi'den açıklama

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kalırken TFF Başkanı Büyükekşi'den son dakika açıklaması geldi. İşte son dakika açıklaması ile Süper Lig maçlarında son durum....

08:39 - 12/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Süper lig
Süper lig

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik yumruklu saldırı gerçekleşti. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Aldığı darbe sonrası yere düşen hakem Meler'e Faruk Koca’nın etrafındaki kişilerin tekme attıkları görüldü. Bu gelişmenin ardından TFF yönetimi olağanüstü toplantı kararı aldı. Peki, Süper Lig'de bu hafta maç olacak mı? Lig maçları ertelendi mi?

MAÇIN HAKEMİNE YUMRUKLU SALDIRI

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler'in, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek, Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı.

Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı. Meler, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

"LİGLER SÜRESİZ OLARAK ERTELENDİ"

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olağanüstü toplantının ardından tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Mehmet Büyükekşi açıklamasında şunları kaydetti:

  • "Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Sorumlu kulüp ve yöneticileri, en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

TFF Başkanı, "Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter. Yeter diyoruz! Hakemler de insan. Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık!" ifadelerini kullandı.

HALİL UMUT MELER HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?

Uğradığı saldırı sonrası Ankara’da özel bir hastanede gözetim altına alınan FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’in moralinin son derece bozuk olduğu ve kendisini ziyarete gelen hakem arkadaşlarına, “Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem” dediği ifade edildi.



#süper lig
#tff
#maç iptal
#trednyol süper lig
#son dakika
#mehmet büyükekşi
6 ay önce