|

2016 yılının en çok tercih edilen programlama dilleri belli oldu

Dünyada en çok popülerlik kazanan programlama dilleri 2016 verileri açıklandı. . TIOBE Index tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene Java zirvede yer alırken, hızlı ivme kazanan diller arasında Google'ın programlama dili olan Go yer aldı.

Yeni Şafak
10:54 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:56 - 12/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Ülkemizde programlama ve yazılım konusunda ilkokul çağından itibaren eğitim verilmeye başlanması ile programlama ve yazılıma karşı ilgi her geçen gün artıyor. Dünya üzerinde 2016 yılı içerisinde en çok popüler olan programlama dilleri ise TIOBE Index tarafından açıklandı. 2016 verileri oluşturulurken mühendislerin sayısı, kursların verdiği dil hizmetleri, üçüncü parti tedarikçiler, Google, Yahoo, Bing, Wikipedia, YouTube ve Baidu gibi arama motorlarının sonuçları da değerlendirmelere dahil edildi.



TIOBE tarafından hazırlanan Ocak 2017 raporuna göre dünya genelinde tercih edilen en iyi 20 programlama dili ise şu şekilde:





Bu sonuçlara göre dünya üzerinde en çok kullanılan programlama dili Java oldu. Fakat Java'nın eskiye nazaran popülaritesini gittikçe kaybettiğini söyleyebiliriz. İkinci sırada yer alan C programlama dilinin geçen yıla göre en çok düşüş yaşayan olmasına rağmen 2. sıradaki yerini koruduğu görülüyor. Visual Basic .NET, Javascript, Perl ve Pascal programlama dillerinin hala revaçta olduğunu fakat ülkemizde çok sık kullanılan programlama dillerinden biri olan PHP'nin düşüşe geçtiği görülüyor. Google'ın yeni programlama dili Go'nun hızlı bir artış gerçekleştirdiği, Apple'ın programlama dili Swift'in ise çok gerilerde kaldığı görülüyor.



Bu liste özellikle programlama dilleri öğrenmek isteyenler ve “nereden başlamalıyım?” sorusunu soranlar açısından fikir verebilir.



#Programlama Dilleri
7 yıl önce