|

2019 Toyota Corolla Hatcback'in görselleri paylaşıldı

Toyota yeni Auris modelini 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı şimdi de 2019 Toyota Corolla Hatchback yollarda yerini almaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:35 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:44 - 26/03/2018 Pazartesi
Diğer
Toyota Corolla Hatchback tasarım anlamında yeni tanıtılan Auris'e benziyor.
Toyota Corolla Hatchback tasarım anlamında yeni tanıtılan Auris'e benziyor.

Japon otomobil devi Toyoya, Cenevre’de tanıttığı yeni Auris modeliyle birçok kişiyi kendisine hayran bırakmıştı. Şimdi de Auris’e tasarım hatları anlamında benzeyen Corolla Hatchback’in görsellerini yayınladı.

Avrupa’da Auris olarak ortaya çıkan otomobilde en çok iç tasarım dikkat çekmişti. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Auris’in iç tasarımı sergilenmemişti. Aracın iç tasarımındaki en önemli ayrıntı 8 inçlik ekran oldu. Bilgi eğlence sistemi Amazon Alexa, Apple CarPlay ve Android Auto’yu destekliyor. Sürücü ekranı dijitalleştirilen araçta kablosuz şarj, sesle kontrol ve JBL markalı bir ses sistemi yer alacak.


Toyota Safety Sense isimli güvenlik sisteminin güncellenmiş versiyonuyla piyasaya sürülecek olan araçta, şeritten çıkma ikazı, otomatik uzun far, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip asistanı, geri görüş kamerası, 7 hava yastığı ve yaya tespit sistemi özellikleri standart olarak sunulacak.


2019 Toyota Corolla Hatchback selefine göre 38mm daha uzun, 31 mm daha geniş ve 25 mm daha alçak olacak. Bagaj hacminde de bir artış söz konusu. Kapılarda bulunan paneller daha geniş ve ön konsolda akıllı telefon veya cüzdan koyabileceğiniz daha geniş bir alan bulunuyor.


Corolla Hatchback için şimdilik 2.0 litrelik dört silindirli bir motor olacağı belirtildi ancak motorun diğer değerleri henüz belli değil. Hibrit bir motorla daha gelmesi beklenen otomobilin 6 ileri manuel veya yeni CVT otomatik vites seçenekleri olacağı biliniyor.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılması beklenen Toyota Corolla Hatchback’in fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

#Otomobil
#Toyota
#Corolla
6 yıl önce