|

Toyota sürücüsüz otomobiller için 2.8 milyar dolar yatırım yaptı

Japon otomotiv devi Toyota, sürücüsüz otomobiller için yeni bir yazılım şirketi kuracağını açıkladı. Bu kapsamda Toyota Research Institute-Advanced Development(TRI-AD) adı verilen şirket için üç ortak toplamda 2.8 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Yeni Şafak
11:45 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 3/03/2018 Cumartesi
Diğer
Sürücüsüz otomobil teknolojilerini test edildiği Lexus LS 600hl test aracı.
Sürücüsüz otomobil teknolojilerini test edildiği Lexus LS 600hl test aracı.

Otomotiv sektörünün geleceği için iki büyük teknoloji önem arz ediyor bunlar; sürücüsüz ve elektrikli otomobiller. Her iki alan için dev üreticiler büyük bütçeler ayırarak araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Toyota’da sürücüsüz otomobiller geliştirmek için büyük bir adım attı.

Otomobil parçaları üreten Aisin Seiki ve Denso isimli firmalarla ortaklık kuran Toyota yeni bir şirket kuracağını duyurdu. Genel merkezi Tokyo’da kurulacak olan Toyota Research Institute- Advanced Development(TRI-AD) şirketi için toplamda 2.8 milyar dolar harcanacak ve bin çalışanı olacak.

Yazılıma odaklanacak

Sektördeki diğer üreticilerden farklı olarak TRI-AD şirketinin odak noktası, sürücüsüz araçlar için yazılımlar üretmek. Toyota sürücüsüz otomobil teknolojileri konusunda daha önceden kazandığı deneyimi bu şirket ile geliştirecek. Zira TRI-AD, 2015 yılında ABD’de kurulan Toyota Research Institute’un (TRI) alt birimi gibi konumlanacak. Sürücüsüz otomobillere ve robotlara yönelen Japon otomotiv devi, TRI ile yapay zeka teknolojilerini keşfetmeye başladı.

TRI şirketi kurulduğu günden bu yana sürücü yardımcı sistemleri ve tamamen sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştı. Şirket geliştirdiği bu sistemleri CES 2018’de standındaki Lexus LS 600hl test aracı üzerinde sergiledi.

#Toyota
#Otonom
#Sürücüsüz
#Otomobil
6 yıl önce