|

BMW sürücüsüz otomobil çalışmalarına başladı

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW, sürücüsüz otomobil için kollarını sıvadı. Intel ve Mobileye ile anlaşan BMW, 2021'den itibaren sürücüsüz araçlarını piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
10:36 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:36 - 2/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
BMW, Intel ve Mobileye ile sürücüsüz otomobil çalışmalarına başladı.
BMW, Intel ve Mobileye ile sürücüsüz otomobil çalışmalarına başladı.

Sürücüsüz otomobil üretenler kervanına ünlü Alman otomotiv devi BMW'de katılıyor. Bildiğimiz üzere bu alanda en çok ilerleme kaydeden firmalar Google ve Ford. Tesla Motors da otomatik pilot özelliğiyle yarı sürücüsüz otomobil deneyimi sunuyor. Ayrıca Volvo ve Mercedes-Benz gibi dünya devi firmalar da bu alanda çalışmalarını olduğunu duyurdu.



Geçtiğimiz haftalarda BMW'li yetkililer sürücüsüz araç teknolojisi üzerinde çalışma yapmak istediklerini fakat bunun için yeterli tecrübeleri olmadıklarını duyurmuştu. İşte yeni yapılan anlaşmayla BMW'nin bu hayali gerçek olacak gibi görünüyor.





Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden Intel ile anlaşan BMW, sürücüsüz otomobil çalışmalarına başlıyor. Anlaşmanın bir başka ortağı ise otomobiller için ürettiği sürüş asistanlarıyla bilinen Mobileye. Üç dev firma, müşterilerine dünyanın en başarılı sürücüsüz deneyimini yaşatmak için kolları sıvadı.



Diğer taraftan bu anlaşma sadece BMW markalı otomobilleri kapsamıyor. Üretilen teknoloji, farklı marka otomobillerde de kullanılabilecek. 2017'de test sürüşlerinin başlanması hedefleniyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse 2021'den itibaren sürücüsüz BMW'leri yollarda görebiliriz.



#Sürücüsüz otomobil
#BMW
#Intel
#Mobileye
8 yıl önce