|

Google yeni uygulaması YouTube Go’yu duyurdu

Google’ın yeni uygulaması YouTube Go, Hindistan pazarına hitap eden birkaç yeni ürünün de boy gösterdiği etkinlikte duyuruldu. Google’in bu yeni uygulaması ile çevrimdışı video izleme-paylaşmak mümkün olacak.

Yeni Şafak
12:05 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 15:52 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Youtube Go uygulaması sınırlı internet erişimi olan kullanıcılar düşünülerek tasarlanmış.
Youtube Go uygulaması sınırlı internet erişimi olan kullanıcılar düşünülerek tasarlanmış.

Hindistanlı geliştiriciler tarafından tasarlanan

Youtube Go

uygulaması ile Google, sınırlı erişime sahip kullanıcılara da ulaşmayı hedefliyor.

Youtube Go uygulaması ile kullanıcılar çevrim dışı olduklarında bile video izleme, kaydetme gibi özellikleri kullanabilecek.

Uygulama ile kullanıcılara çevrim dışı videoları kaydetme, kaydedilen videoların kalitesini seçme ve ne kadar veri harcanabileceği konusunda ayarlama yapma imkânı da tanınıyor. Bunun yanında kullanıcılar hiçbir veri harcamadan videoları yakında bulunan kişiler ile paylaşabilecek.



Yeni Delhi'de gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan

Youtube Go, Hindistan pazarı için çıkarılan birkaç ürünle birlikte ilk olarak Hindistan'da devreye girecek.

Şu anlık kullanıcıların kayıtlarını toplamaya başlayan Google, bir süre sonra dağıtıma da başlayacak.

Uygulamanın diğer ülkelere veya dünyanın başka noktalarında ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.


İlk olarak Hintliler test edecek


1 milyar 300 milyon kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük video platformu olan

Youtube, yeni uygulama ile daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Test sürecinin Hindistan'da gerçekleştirileceği uygulama Smart Offline (Akıllı Çevrimdışı) özelliği üzerine inşa ediliyor. Uygulamanın hedeflediği kitle ise internet bağlantısının yavaş ve kısıtlı olduğu bölgelerde yaşayan kullanıcılar. YouTube ürün yönetiminde sorumlu başkan yardımcısı Johanna Wright, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında

YouTube Go'nun gelecek nesil kullanıcılara video paylaşımı ve deneyimi konusunda yardımcı olan yepyeni bir uygulama olarak tanımlıyor.

Uygulama Hindistan'dan gelen fikir ve öneriler üzerine yine Hindistan'da tasarlanmış durumda. Google CEO'su Sundar Pichai, mobilin giderek daha fazla öncelik kazandığı dünyada, Hint kullanıcıların internetin geleceğiyle ilgili olarak kendilerine ön fikirleri verdiğine dikkat çekiyor.



Hindistan piyasasından gelen talepleri değerlendiren Google, Google Play ve Chrome uygulaması için bir dizi değişikliğe gitmeye de hazırlanıyor. Chrome Android uygulaması, Veri Koruma moduyla yakında videoları da sıkıştırabilecek. Böylelikle MP4 formatındaki dosyalar yüzde 67 oranında daha az veri harcayacak. 2G ve 3G şebekesinde ise Chrome, Android kullanıcılarına web sayfalarının elverişli versiyonlarını gösterecek. Bu yeniliklerle sayfalar iki kat daha hızlı yüklenecek ve kullanıcılar yüzde 90 oranında veri tasarrufu sağlayacak.






#Youtube Go
#Google
#hindistan
#youtube
#çevrimdışı video izleme
8 yıl önce