|

IFA 2015: Sony Xperia Z5 Compact

Sony, yeni nesil tepe seviye akıllı telefon ailesinin küçük kardeşi olan Z5 Compact'ın resmi tanıtımını gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
09:25 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Sony, yeni nesil tepe seviye akıllı telefon ailesinin küçük kardeşi olan Z5 Compact'ın resmi tanıtımını gerçekleştirdi.



Bildiğimiz gibi Xperia Z5 ailesi Compact, klasik ve Premium olmak üzere üç üyeden oluşuyor. Compact, serinin isminden de belli olduğu üzere kompakt formda tasarlanan, en mütevazı modeli.



------------

Ağabeyi:

Büyük Ağabeyi:

------------


Teknik özellikleri şöyle:




Modelin en öne çıkan taraflarından birisi tahmin edeceğimiz gibi kamerası. Şöyle ki, 1/2.3" sensör büyüklüğüne sahip olan 23MP çözünürlüğündeki kamera 0.03 saniyelik otomatik odaklanma süresine sahip ki bu kendisini sektörün en hızlısı yapıyor. Keza biz henüz denemediğimiz için bilmiyoruz ama öncül incelemelere göre fotoğraf kalitesi de muazzam ölçüde imiş.



Snapdragon 810 yongasetinin ise HD çözünürlükte mükemmel bir performans sunacağı kesin. 2GB RAM ise 'eh işte' diyebileceğimiz bir kapasite. 3GB olsa tadından yenmezdi.







Siyah, beyaz, sarı ve mercan olmak üzere toplam 4 farklı renk seçeneği ile tasarlanan Z5 Compact önümüzdeki ay içerisinde küresel çapta satışa sunulacak. İtalya önsipariş fiyatını 600 avro olarak açıkladı ki tahminimizce çıkış aşamasında 550 avroya geriler bu rakam. İngiltere'de ise 550 pound seviyesinde satışa sunulacak.










#sony
#akıllı telefon
#android
#xperia z5
#xperia z5 compact
#ifa 2015
9 yıl önce