|

Instagram Hikayeler’de ekran görüntüsü bildirimi nasıl engellenir?

Sosyal medya platformu Instagram’da artık hikayeler bölümünde birisinin ekran görüntüsünü alırsanız karşı tarafa bildirim gidecek. Ancak bildirim gitmesini engellemenin birkaç farklı yolu bulunuyor.

Yeni Şafak
10:20 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 10:37 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Instagram, artık hikayeler özelliğinde alınan ekran görüntüsü için bildirim gönderiyor.
Instagram, artık hikayeler özelliğinde alınan ekran görüntüsü için bildirim gönderiyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Instagram’a eklenen hikayeler özelliği en beğenilen özellikler arasında yer alıyor. Instagram'da hikayeler kısmındaki gönderileri kaydetme gibi bir şansınız olmadığı için muhtemelen screenshot(ekran görüntüsü) alarak fotoğrafları kaydediyorsunuz.

Bu işlemi yalnızca kendi fotoğraflarınız için yapıyorsanız sorun yok, ancak başka kişilerin fotoğraflarını da ekran görüntüsü ile alıyorsanız artık karşı tarafa bildirim gidecek. Instagram, güncelleme ile birlikte, hikayelerde bir kişinin ekran görüntüsünü alırsanız o kişiye bildirim gönderiyor.

  • Eğer hikayenizin ekran görüntüsünü kimin aldığını merak ediyorsanız, hikayeyi kimlerin görüntülediğine bakmanız yeterli olacak. Bu kısımda hikayenin ekran görüntüsünü alan kullanıcı yanında küçük bir yıldızla işaretleniyor. Instagram bu yıldızın ne olduğunu aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi açıklıyor.


  • Instagram, tüm bunların yanında ekran görüntüsü alan kullanıcıyı da uyarıyor. Bu konu da kullanıcıları sadece bir kere uyaran uygulama, bir sonraki ekran görüntüsü alma işleminde karşı tarafın haberdar olacağını belirtiyor.


Ekran görüntüsü bildirimi nasıl engellenir?

  • Eğer ekran görüntüsü almanız gerekiyor ve yakalanmak istemiyorsanız bunun için farklı yöntemler bulunuyor. En basit yöntem cihazınızı uçak moduna alarak ekran görüntüsü almak. Böylece Instagram’ın uyarı sistemi devreye girmeyecek.
  • Diğer çözüm önerisi ise, Instagram’ı bilgisayardan açarak masaüstü tarayıcıdan hikayeyi indirmek. Eğer bu iki yöntemi de beğenmediyseniz bu iş için şimdiden üçüncü parti uygulamaları ortaya çıktı.
#instagram
#hikaye
#story
6 yıl önce