|

iPhone X Plus modelinin izleri iOS 12 Beta'da ortaya çıktı

iOS 12 Beta sürümünde ortaya çıkan bir detay Apple’ın bu sene tanıtması beklenen iPhone X Plus hakkındaki detayları ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
15:04 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:10 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple'ın bu sene 3 yeni iPhone modeli tanıtacağı artık neredeyse kesinleşti.
Apple'ın bu sene 3 yeni iPhone modeli tanıtacağı artık neredeyse kesinleşti.

Apple’ın bu sene tanıtacağı 3 modelle ilgili sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Teknoloji devinin bu sene tanıtacağı cihazların tamamında iPhone X tasarımının kullanılması artık neredeyse netleşti.

Bu nedenle Apple'ın 2018 serisindeki üç cihazın da ön tarafının neredeyse tamamen ekrandan oluşacağını, bu yüzden çentik taşıyacağını ve Face ID desteği ile geleceğini gösteriyor. Üç cihaz da farklı ekran boyutlarına sahip olacak. Söylentilere göre 5.8 inç OLED panele sahip bir cihazın yanı sıra 6.1 inç LCD taşıyan iPhone 9’un daha ucuz bir model ve bu ikisinden de büyük 6.5 inçlik dev bir OLED ekrana sahip iPhone X Plus modelini de göreceğiz.


Apple, yeni telefonları hakkında tanıtım etkinlikleri başlamadan önce kesin bir şey açıklamıyor. Ancak iOS 12 Beta kodlarına göre söylentilere konu olan 6.5 inçlik iPhone X Plus modeli gerçek olabilir.

iPhone X, kasa boyutu küçük olsa da en büyük ekranlı iPhone olma özelliğini taşıyor. Örneğin iPhone 8 Plus’ın kendisi her ne kadar iPhone X’dan büyük olsa da ekran boyutlarına bakıldığı zaman iPhone X daha büyük bir ekrana sahip. Brezilyalı bir Apple forumu olan iHelpBR, yeni iPhone X Plus’a dari bir kanıt buldu.

iHelpBR, iOS 12'nin son beta sürümünü XCode kullanarak iOS Simulator içerisinde 2688x1242 çözünürlükte çalıştırdı. Bunun da gelecek modelin ekran çözünürlüğü olduğu düşünülüyor. Biraz daha detaylı incelemede Apple'ın standart uygulamaları olan Mesajlar, Takvim veya Kişiler, emulatörde cihaz yatay konuma geçirildiğinde sadece Plus modellerinde görülen yatay moda geçiş yapabiliyor. Bu da bu çözünürlükteki bir cihazın bir iPhone Plus modeli olarak tanıtılacağını gösteriyor.

Şimdilik söylentileri dolaşan 6.1 inç LCD ekrana sahip modelin de yatay modu destekleyip desteklemeyeceği kesin değil. Apple'ın yeni iPhone'ları Eylül ayında tanıtması bekleniyor.

#Apple
#iPhone
#iPhone X
6 yıl önce