|

Land Rover’dan sedan araç atağı

Land Rover, elektrikli sedan araç üreteceği haberiyle gündeme geldi. Dış basında yer alan haberlere göre yeni sedan aracın ismi Road Rover olabilir. Jaguar XJ karoseri üzerine kurulması düşünülen Road Rover hakkındaki her şey haberimizde.

16:58 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:44 - 25/06/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Road Rover
Road Rover

SUV kategorisinin yıldız Land Rover, söylentilere göre 2019 yılda lüks bir sedan araç piyasaya sürecek. Aracın ismi de Road Rover olacak. Eğer bu proje gerçekleşirse Land Rover markasının SUV dışındaki ilk aracı olmuş olacak.


Tamamen elektrikli olması planlanan Road Rover, 480 km yol kat edebilecek. Land Rover’ın arazi yetenekleriyle donatılması düşünülen araç, 4 tekerden çekiş sistemine sahip olacak.

Land Rover bünyesinde olan Jaguar’ın XJ modeli karoseri üzerine kurulacak olan yeni araç, eğer tasarım gerçekse Range Rover Velar ile özellikle ön kısmı oldukça benzer detaylara sahip. Audi A6 ve Volvo S90 ile rakip olacak yeni Road Rover, şimdiden merak konusu oldu.

Road Rover’ın 2019 yılında piyasada olması bekleniyor. Araçla ilgili bilgiler şimdilik bu kadar. Modele dair tasarım detayları ve teknik özellikler kesinleştikçe sizlere aktaracağız. Peki, siz tasarımı nasıl buldunuz?

#Land Rover
#Road Rover
#Range Rover
6 yıl önce