|

Mercedes'ten Tesla'ya rakip olacak konsept otomobil

Mercedes-Benz elektrikli otomobil pazarı için geliştirdiği konsept aracı Mercedes Concept EQA’yı tanıttı. Alman otomotiv devi bu konsept otomobil ile Tesla'ya rakip olmayı planlıyor.

Yeni Şafak
10:37 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:40 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
Mercedes-Benz'in yeni elektrikli konsepti EQA
Mercedes-Benz'in yeni elektrikli konsepti EQA

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Mercedes-Benz, Tesla’ya karşı ne kadar ciddi bir rakip olduğunu göstermek için yeni elektrikli konseptini tanıttı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde tüm modellerinin elektrikli hale getireceğini belirten firma gelecekte nasıl görüneceğini de bu araçla tanıttı.

Mercedes Concept EQA isimli yeni araç Frankfurt Motor Show’da sergilendi. Şirket yeni konsept otomobilin seri üretime girip girmeyeceği yönünde bir açıklama yapmadı. Ancak yeni çıkacak olan araçlarının bu konsepte benzeyeceğini doğruladı.

  • Mercedes-Benz’in başkanı Dieter Zetsche, “Mercedes Concept EQA aracı, elektrikli otomobil alanında ciddi olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

Tamamen elektrikli otomobiller arasında en popüler marka olan Tesla’ya rakip olmayı planlayan Mercedes-Benz, bir gelenek haline getirdiği güveni elektrikli otomobillerle devam ettirecek gibi görünüyor.


Elektrikli araçlar ülkemizde çok popüler olmasa da önümüzdeki 5 yıl içerisinde otomotiv devlerinin destekleri ile elektrikli otomobilleri trafikte görmeye başlayacağız.

#Mercedes
#EQA
#Konsept
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce