|

Üç yıl içinde otomobiller bizden usta şoför olacak!

Yüzyılın dahisi Elon Musk'tan yakın gelecek öngörüleri...

Yeni Şafak ve
00:31 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:13 - 15/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Daha şimdiden adını yüzyılın dahileri arasına yazdırmayı başaran Elon Musk, Tesla Model S ile X modellerinin 7.1 sürüm numaralı son yazılım güncellemesi ile birlikte sürücüsü park etme yeteneği kazanmasına yönelik düzenlediği

elektrikli otomobillerin geleceğine yönelik oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Madde madde gidelim okuması daha kolay olsun. Ama ilk olarak Tesla'nın otomatik park becerisini izleyelim:





Evet; otonom çağının en önemli temsilcisinin bu yeni yeteneği hiç kuşkusuz son dönemdeki en önemli başarılarından birisi. Peki ya yakın gelecek neler getirecek?



İşte Musk'ın öngörüleri:



>>

2 yıl içerisinde Tesla'lar tamamıyla otonom modda çalışabilecek. Siz arkanıza yaslanacaksınız ve arabanız sizi New York'tan Los Angeles'a kadar götürecek. (Mesafe yaklaşık 4500 km!)



>>

Üstelik sizin onun ayağınıza gitmenize dahi gerek kalmadan yapacak bunu. Sadece akıllı telefonunuz olsun kafi. Kendisi gelip sizi bulacak.



>>

Şarj etmek için otomobilinizden inmeniz gerekmeyecek. Çünkü bunu da kendisi yapacak. Dolum zamanı geldiği vakit çekip kendisini şarj istasyonuna gerisini akıllı hortuma bırakacak!






>>

2 ila 3 yıl içerisinde ise tüm sokaklarda gerçek sürücülerden (yani biz insanlardan!) belirgin biçimde daha usta bir şoför olacaklar.



Musk'ın geleceğe dönük bu öngörülerinin hepsinin sağlam bir temele dayandığını söylememize gerek yok sanırız? Ama tabii bu demek değil ki 'çocuk oyuncağı' şeklinde gelişecek her şey. Ki zaten kendisi de 'bardağa dolu tarafından bakarak' konuştuğunu inkar etmiyor. Ne de olsa tüm bu bahsedilenler yazılım güncellemesi ile hallolacak işler değil. Tüm bunlar daha çok sensör, daha fazla kamera ve radar ile gerçekleşecek şeyler ki herhangi bir aksaklık sürücü daha olayı dahi fark edemeden düzeltilebilsin...



Ama eğer konuşan Musk ise bizim yapmamız gereken 'vardır bir bildiği' demekten fazlası değil. :)





#elon musk
#tesla
#elektrikli otomobil
#tesla model s
#tesla model x
8 yıl önce