|

WhatsApp’ta atılan mesajları geri almak artık mümkün

WhatsApp'ta gönderilen mesajları silinebiliyor. Günlük 1 milyar aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geri alma özelliğiyle birlikte artık yanlış mesaj atma derdine bir son verecek.

Yeni Şafak
11:45 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:46 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
WhatsApp'ın 1 milyarı aşkın kullanıcısı her gün uygulama üzerinden milyarlarca kısa mesaj, fotoğraf ve video paylaşıyor.
WhatsApp'ın 1 milyarı aşkın kullanıcısı her gün uygulama üzerinden milyarlarca kısa mesaj, fotoğraf ve video paylaşıyor.

WhatsApp’ta artık atılan mesajlar geri alınabiliyor. Dünyanın en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platformuna eklediği yeni özelliklerle dikkat çekmeyi başarıyor. Geçtiğimiz hafta mevcut konum özelliği getirilen uygulamada artık gönderilen mesajlar geri alınabiliyor.

WhatsApp’ın getirdiği bu yenilik, uygulama tarihinin en işlevsel özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Zira uygulama kullanımının yaygınlaşmasıyla, gönderilmek istenen mesaj yanlışlıkla başka bir kişiye gönderilebiliyor. Bu da ufak çaplı krizlere neden olabiliyor. İşte WhatsApp bu nedenle ‘mesajı herkesten silme’ özelliği getirdi.

Mesajı silmek için şu adımların takip edilmesi gerekli:
  • > WhatsApp’ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbet sayfasına gidin.
  • > Mesaja dokunup basılı tutun.
  • > Sil’e dokunun ve sonrasında Herkesten Sil’e tıklayın.

Böylece gönderdiğiniz mesaj yerine ‘Bu mesaj silindi’ ifadesi yer alacak. Karşı taraf bir mesaj geldiğini ancak bu mesajın sizin tarafınızdan silindiğini görmüş olacak.

Silmek için 7 dakika var

WhatsApp, mesajı silmek için sadece 7 dakika veriyor. Bu süre geçtikten sonra mesajı silmek mümkün olmuyor. Ayrıca bu özelliğin desteklenmesi için tarafların WhatsApp’ın son sürümünü kullanması gerekiyor. Örneğin sizde WhatsApp’ın son sürümü var fakat geri almak istediğiniz mesajı attığınız kişi daha eski bir sürüm kullanıyor. Bu durumda mesajı geri alma işlemi uygulanamıyor.

WhatsApp mesajlarını geri alma işlemiyle ilgili detaylara, WhatsApp’ın
ulaşabilirsiniz.

Söz konusu yeni özelliğin henüz beta sürümde çalıştığı ve çok yakında tüm kullanıcılar için aktif edileceği ifade ediliyor.

#WhatsApp
#Geri alma
#Mesaj silme
6 yıl önce