|

Türkiye’de saat kaç? 2018 Ekim'de saatler ileri alınacak mı?

Türkiye’de şu anda saat kaç sorusunun cevabı yeniden merak ediliyor. Gün ışığından daha fazla yararlanabilmek adına yaz saati uygulaması kaldırılmış ve uygulamaya konulmuştu. Bu uygulamayla birlikte ise bazı cihazlarda saatlerde oynama oldu. Sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar aynı zamanda saatin kaç olduğunu merak ettiler. Bizler de herhangi bir sorun olmaması adına 26 Mart 2018’de Türkiye’de saat kaç sorusunun cevabını araştırdık.

Yeni Şafak
09:19 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:26 - 26/03/2018 Pazartesi
Diğer
Türkiye'de saat kaç sorusunun yanıtını sizler için hazırladık.
Türkiye'de saat kaç sorusunun yanıtını sizler için hazırladık.

Türkiye’de saat kaç sorusunun yanıtı haberimizde. Yaz saati uygulamasındaki karmaşa devam etti. Hazırlıksız yakalanan cihazlarda saat farkı oluştu. Vatandaşlar ise sabah işe gitmek isterken saatin kaç olduğunu merak etti. Aynı zamanda yapılan açıklamayla birlikte yaz saati uygulamasıyla ile ilgili yeni bilgiler de paylaşıldı.

Türkiye’de şu anda saat kaç?

Saat kaç uygulamasının cevabını sizler için hazırladığımız kod ile öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki kodla birlikte Türkiye’de günlük olarak saat kaç sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Yaz saati uygulamasında geçildiğini zannedenler ‘saat kaç’ diye aramaya başladı. Ancak Türkiye zaten yaz saati uygulamasında olduğu için saatler ileri alınmadı.

GMT+3 / UTC+3 ZAMAN DİLİMİNDE YER ALAN ÜLKELER

Türkiye yeni zaman dilimi ile artık aşağıdaki listede yer alan ülkelerle aynı zaman dilimine girmiştir.

Doğu Afrika: Belarus, Russia – Moskovo Zamanı, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Güney Sudan, Kenya, Komorlar, Madagaskar, Mayotte, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda

Arabistan: Bahreyn, Irak, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Yemen

Doğu Avrupa: Bulgaristan, Estonya, Finlandiya (Åland dahil), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs (Ağrotur ve Dikelya dahil), Letonya, Litvanya, Moldova, Romanya, Ukrayna, Yunanistan

Orta Doğu: Filistin, İsrail, Lübnan, Suriye, Ürdün


TÜRKİYE'DE YAZ SAATİ UYGULAMASI

Türkiye'de yaz saati uygulaması, 1972 yılından 2016 yılına kadar aralıksız ve tüm ülke çapında istisnasız uygulanmıştır.

Yaz saati uygulamasının faydalı olup olmadığı tartışmalı bir konudur.

Bu konuda Enerji Bakanlığı konunun halk tarafından da bilinmesi ve fikir alınması adına çeşitli anketler ve makaleler yayımlamıştır.

2013 yılında toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile 27 Ekim 2013 tarihinde saatlerin bir saat geri alınması kararı ile uygulamaya son verilmiştir. Ancak gerekli görülen lüzum üzerine uygulamaya devam edilmiştir.

8 Eylül 2016 tarihinde Türkiye'de yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyunca uygulanmasına karar verildi.

Danıştay, 697 sayılı yasaya göre Bakanlar Kurulunun böyle bir karar vermeye yetkisi olmadığından bahisle 14 Eylül 2017'de kararın yürütmesini durdurdu.

23 Ekim 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yaz saati uygulamasının 28 Ekim 2018'e kadar yıl boyunca devamına karar verildi.

#Saat kaç
#Türkiye'de saat kaç
#Yaz saati uygulaması
6 yıl önce