|

Ücretsiz doğalgaz uygulaması kullanım tarihleri açıklandı!

Ücretsiz doğalgaz uygulaması tarihleri gündemdeki yerini koruyor. Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretsiz doğalgaz müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konutlarda kullanılacak doğalgazın 1 ay bedava olacağını ve 1 yıl boyunca aylık ortalama 25 metreküpe denk doğalgazın ücretsiz verileceği duyurmuştu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ücretsiz doğalgaz tarihlerini açıkladı.

11:11 - 18/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Doğalgaz faturası
Doğalgaz faturası

Konutlarda 1 ay ücretsiz doğal gaz müjdesi verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlerde bir ay doğal gaz kullanımının ücretsiz olduğunu ve 1 yıl boyunca da tüketilen doğal gazın faturalarının 25 metreküplük kısmı için de bedel alınmayacak. Peki, ücretsiz doğal gaz ne zaman bitiyor?

BEDAVA DOĞAL GAZ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

Resmi Gazete'de ücretsiz doğal gaz kararı yayımlandı.

Buna göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

DOĞALGAZA İNDİRİM Mİ GELDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğalgazı'nın Devreye Alma Töreni'nde kritik açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda doğalgazda tüm hanelerini etkileyecek bir müjdeyi duyurdu. İşte o açıklamadan satırbaşları:

"Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda yaptığımız her yatırımda insanımızın hayatını kolaylaştırmış, refahını artırmış olduk. İnsanımızı hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadım. Geçen sene küresel salgın ve kriz nedeniyle artan enerji fiyatlarında doğalgazda yüzde 75 indirim uyguladık. Her 100 liralık doğalgaz faturasını 75 lirasını devlet olarak biz üstlendik." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ ÜCRETSİZ Mİ OLDU?

"Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözünü unutmuyoruz. Bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.


#ücretsiz doğalgaz
#doğalgaz faturası
#bedava doğalgaz
1 yıl önce