Aksaray'da bunalıma giren genç oyuncak silahla mahalleyi ayağa kaldırdı

10:2415/05/2025, Perşembe
G: 15/05/2025, Perşembe
IHA

Aksaray'da bunalıma giren bir genç, eline aldığı oyuncak tabancayla pencereye çıkıp hem kendini hem de polisleri tehdit etti. Oyuncak olduğunu bilmeyen polis ekipleri, çelik yeleklerle eve girerek şahsı etkisiz hale getirdi.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, şahsın elindeki tabancanın gerçek olduğunu düşünerek geniş güvenlik önlemleri aldı. B.İ., zaman zaman tabancayı başına, zaman zaman da dışarıda bekleyen polislere doğrultarak tedirginliği artırdı.

Polis ekiplerinin uzun süren ikna çabalarına rağmen sakinleşmeyen şahıs, "Ben cehennemimi oluşturmuşum zaten, siz beni kurtaramazsınız" gibi ifadelerle tepki gösterdi. Ellerini havaya kaldırıp dua eden genç, bir türlü kontrol altına alınamadı.

Polisten sessiz müdahale

Şahsın odasına geri dönmesi üzerine ailesi, polise kapıyı açtı. Çelik yelekli sivil polis memurları, evin içine gizlenerek gencin odadan çıkmasını bekledi. Gencin dışarı çıkmasıyla birlikte hem önden hem arkadan müdahale eden polisler, B.İ.’yi etkisiz hale getirerek yere yatırdı. Ters kelepçe ile gözaltına alınan şahıs, üst aramasının ardından dışarı çıkarıldı.

Apartmandan çıkarılırken bağırmaya devam eden B.İ., "Hepinizi Allah’a şikâyet edeceğim. Ben Atatürk’ün oğluyum" diyerek tepkisini sürdürdü. Polis otosuna bindirilerek Aksaray Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen şahsın elindeki tabancanın oyuncak olduğu belirlendi.

#Aksaray
#polis
#Aksaray haberleri