https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/12/26/3efa3056-mrnb7y84q5t480z4nokke.webp
16:30, 26/12/2025, Cuma

Asrın inşası Türkiye’nin başarısı: 455 bininci yuva yarın teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde başlatılan yeniden imar çalışmaları sona yaklaştı. Depremin ardından devlet ve millet iş birliğiyle yürütülen “Asrın İnşa Seferberliği” kapsamında inşa edilen 455 bininci konut ve iş yerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, asrın felaketinin ardından başlatılan ‘Asrın İnşa Seferberliği’ büyük bir başarıyla tamamlanıyor” ifadelerine yer verildi. Tören kapsamında Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da canlı bağlantılarla anahtar teslimleri gerçekleştirilecek. Ankara’da ise AFAD Genel Merkezi’nde yapımı tamamlanan konut ve iş yerleri için kura çekimi yapılacak.

105 BİN 179 KONUT VE İŞ YERİ İÇİN KURA ÇEKİLECEK

Törende;

Adana’da 692,
Adıyaman’da 4 bin 833,
Bingöl’de 27,
Diyarbakır’da 887,
Elazığ’da 2 bin 568,
Gaziantep’te 1.620,
Hatay’da 55 bin 681,
Kahramanmaraş’ta 22 bin 81,
Kayseri’de 224,
Kilis’te 308,
Malatya’da 11 bin 367,
Osmaniye’de 3 bin 357,
Şanlıurfa’da 1.333,
Tunceli’de 201

olmak üzere toplam 105 bin 179 konut ve iş yeri için kura çekimi gerçekleştirilecek.

Bu kuralarla birlikte deprem bölgesinde inşa edilen toplam konut ve iş yeri sayısı 455 bin 357’ye ulaşacak ve
“Asrın İnşa Seferberliği”
tamamlanmış olacak.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026