
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji arz güvenliği stratejilerini anlatarak uluslararası piyasalardan doğal gaz tedarik etmenin zorluklarına dikkat çekti.
Kendi kaynaklarını ortaya çıkarırken, artan talebe bağlı olarak enerji arz güvenliğini garanti etmeye çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz tedarik sürecini şu sözlerle anlattı:
Erdoğan, tedarik noktasında tek bir ülkeye, tek bir kaynağa bağlı olmanın ciddi riskler barındırdığını vurguladı. Bu durumu Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Avrupalı dostların yaşadığı sıkıntılarla örneklendirdi.
Türkiye'nin bu dönemi en rahat atlatan ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, bunda Türk Akım projesinin katkısı ve son 23 yılda hayata geçirilen enerji politikalarının önemli rolü olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu sayede Türkiye'de ne sanayide ne de konutlarda doğal gaz konusunda bir sorun yaşanmadığını sözlerine ekledi.






