https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/1/13/b690e7e0-ogrx3bqfxwf901yjdjdxm.webp
11:49, 13/01/2026, SalıG: Güncelleme: 11:50, 13/01/2026, Salı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi adlı terörist Siyonizm yandaşı İsrail'in kuklasıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Halep’te yaşanan çatışmalar, SDG ve YPG’nin konumu ile DEM Parti’nin açıklamalarına ilişkin sert mesajlar verdi.

Halep’in Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerinde yaşanan gelişmelerin “her açıdan düşündürücü” olduğunu belirten Bahçeli, SDG ve YPG’nin yanlış üstüne yanlış yaptığını söyledi. “Halep oradaysa arşının Şam’da olduğu netleşmiştir” diyen Bahçeli, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın ise bu yapıları “ayaküstü sattığını” ifade etti.

PKK’nın örgütsel varlığının sona erdiğini ve silahların bırakıldığını vurgulayan Bahçeli, bu örgütün uzantısı olan SDG ve YPG’nin de aynı akıbeti paylaşması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Bizim için yegâne geçerli olan İmralı’nın 27 Şubat çağrısıdır. Bu çağrı barışa ve kucaklaşmaya davettir ve terör örgütünün bütün yapılarını bağlamaktadır” dedi.

" İsrail’in kuklası"

Terörist Mazlum Abdi’yi hedef alan Bahçeli, söz konusu ismin “Siyonizmin yandaşı, İsrail’in kuklası” olduğunu söyledi. DEM Parti’ye de tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye’yi uyarıyoruz” ifadeleriyle yapılan açıklamaların üzücü ve sorunlu bir dil taşıdığını söyledi. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda fedakârlıklar yapılırken, Halep gerekçesiyle sokaklara dökülmenin kimseye fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Bahçeli, Halep’te Kürt sivillere yönelik saldırı iddialarına da değinerek, “Kürt kardeşlerimizin kanı bizim kanımızdır, acısı bizim acımızdır. Sivilleri canlı kalkan yapan ve ölüme sürükleyen SDG ve YPG’dir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda DEM Parti’ye seslenen Bahçeli, partinin Türkiye’nin partisi olduğunu hatırlatarak, Türkiye’ye parmak sallamanın hiçbir şekilde meşru ve kabul edilebilir olmayacağını vurguladı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026