https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/5/21/c79d5d1e-xbj3dbnyxdiotc0upxdyz.jpeg
17:39, 21/05/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:39, 21/05/2025, Çarşamba

FETÖ'nün en kritik isimlerinden EtemTaş İstanbul'da yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 14 ilden sorumlu sözde Marmara Bölge İmamı Ethem Taş, İstanbul Çekmeköy’de düzenlenen operasyonla yakalandı. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen’le Pensilvanya’da defalarca görüştüğü, FETÖ’nün en üst yapılanmalarından "Yüceler Şurası (Mollalar Grubu)" ile bağlantılı olduğu tespit edilen Taş’ın daha önce de yakalandığı ancak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Ethem Taş, 2018’de İstanbul'daki bir "gaybubet evi"ne düzenlenen operasyonda yakalanmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Uzun süredir firari olan Taş’ın, 16 Mayıs’ta Çekmeköy’de bir evde saklandığı belirlendi. Operasyonla gözaltına alınan Taş’ın, ByLock kullandığı, Bank Asya’da olağan dışı hesap hareketlerinin bulunduğu ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu bildirildi.

Doğrudan talimat almış

Taş’ın, daha önce Doğu Anadolu ve Gebze sorumluluğunun yanı sıra 2015-2018 yılları arasında Marmara Bölgesi İmamlığı yaptığı, ABD’ye kritik FETÖ yöneticileriyle birlikte gittiği ve darbe girişimi öncesi Fetullah Gülen'den doğrudan talimatlar aldığı belirlendi.

Ayrıca, Taş’ın FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle ByLock üzerinden görüştüğü, çeşitli ülke imamlarının görevlendirme yazışmalarını yaptığı ve örgüt içinde aktif rol oynadığı saptandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube ve TEM Ekipleri tarafından Çekmeköy’de 16 Mayıs Cuma günü yakalanan Taş'ın yurtdışına birlikte çıkış yaptığı veya ByLock üzerinden görüştüğü FETÖ'nün üst düzey yöneticileri:

İsmail Cingöz:
Mollalar Heyeti- Batı Avrupa Abisi olarak bilinen, eski Fransa Abisi -KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin genel müdürü.
Mustafa Yeşil:
(Mollalar Grubu ve Heyet Üyesi) Terörist başı Gülen'in onursal başkanı olduğu ve KHK ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Eski Başkanı. Şu an Brüksel'de örgüt adına faaliyet gösteren FETÖ'nün Denetim Merkezi'nde faaliyet gösteriyor.
Sait Aksoy: (Mollalar Heyeti)
FETÖ'nün bütün öğrenci yerleştirmesinin koordinesini yapıyor, askeri ve polis okullarına öğrenci teminini sağlıyor.
Turan Öztoprak:
Libya imamı. Örgütün gizli haberleşme programı ByLock yazışmalarında Taş'ın, Ülkeler Yüksek İstişare ve Tayin Heyetinin Turan Öztoprak'ı Libya'ya atadığını tebliğ ediyor.
Mehmet Akif Saka:
Tanzanya imamı, ByLock konuşma içeriğinde Taş'ın, Ülkeler Yüksek İstişare ve Tayin Heyeti'nin Saka'yı Tanzanya'ya atadığını tebliğ ediyor.
Süleyman Tiftik:
Batı Avrupa imamı.
Ömer Ekinci:
Gaziantep-Diyarbakır Yeni Bölge Temsilcisi.
Nurullah Albayrak:
Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in avukatı ve Gülen'i 1998'de ABD'ye götüren kişi.
Mesut Yıldırım:
Türkiye Talebe İmamı-Türkiye Rehberi.
Ufuk Civelek:
Bursa İmamı.
Şükrü Yıldırır:
Anadolu Yakası Büyükşehir İmamı.
Mehmet Mezher Gülen:
Türkiye Okullar ve Dershaneler Sorumlusu.
Yılmaz Yiğit:
Gülen'in yeğeni ile evli- FETÖ'nün beyin takımında yer alan Ahmet Kurucan ile bacanak.
Ali Ursavaş:
Uzakdoğu ülkelerinden Çin imamı.
Mehmet Öksüz:
FETÖ/PDY’nin Üsküdar İl İmam. Akıncılar Üssü'nde darbe girişimini yöneten TSK Kava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kardeşi.
Ali Çelik:
Türkiye çapında yargı imamı.
Muammer Burtaçgiray:
Türkiye İşçi Ünitesi İmamı
Ali Tokul:
(Türkiye sanat imamı).
Mehmet Fatih Özdemir:
Türkiye Mühendis Ünitesi İmamı
Mehmet Kılıç:
Türkiye Memur Ünitesi İmamı.
Ahmet Hamdi Parlak:
Türkiye Siyasi Partiler İmamı
Mehmet Boz:
Ege Bölge Temsilcisi.
Ali Sinan Veisoğlu:
(2016 Öncesi Marmara Talebe İmamı - Rehber Abisi).
Erkam Tufan Aytav:
FETÖ'nün medya yapılanmasında yer alıyor.
Hasan Kahveci:
Kaynak Holding Yöneticisi.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026