|

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Yeni Şafak büyüyen güçlenen Türkiye’nin sesi oldu

20:05 - 23/01/2024 Salı
Güncelleme: 21:01 - 23/01/2024 Salı
Diğer

Türkiye’nin birikimi Yeni Şafak, 30’uncu yaşını kutluyor. Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen Yeni Şafak 30. Yıl özel etkinliğine katılan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yeni Şafak gerçek anlamda Türkiye’nin birikimi. Yeni Şafak’ın 30 şerefli yılı, Türkiye medyası için gurur duyulacak şerefli yıllar. Bu 30 yıla gerçekten çok ciddi meydan okumalar ve başarılar sığdı. Yeni Şafak, Türkiye’nin karşısına çıkan zorluklar karşısında doğru tarafta durdu. Milli iradenin yanında oldu, vesayete karşı demokrasinin yanında yer aldı. Yeni Şafak büyüyen güçlenen Türkiye’nin sesi oldu.” ifadelerini kullandı.

Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen Yeni Şafak 30. Yıl özel etkinliğine katılan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katılımcılara hitabında da şu ifadeleri kullandı:

Yeni Şafak Gazetesi hakkaniyetli haber anlayışıyla müstesna bir yere sahiptir. Ben Yeni Şafak Gazetesi yayın hayatına başladığında sosyoloji tahsiline başlamıştım. Yeni Şafak Gazetesi yayın hayatına başlar başlamaz bizim jenerasyonumuz için müstesna bir yere sahip oldu. Birincisi siyasi perspektif kazanmamızda önemli bir rol oynadı. İkincisi ise entellektüel zenginlik elde etmemize katkı sunan önemli bir mecra oldu.

"Yeni Şafak nice insanların altında gölgelendiği bir çınardır"

Eleştirelliği de kronik muhaliflikten yahut da devlet düşmanlığından dolayı da yapmadı. Hakikatperverliğinden ötürü yaptı.

Yine şehit Mustafa Cambaz olmak üzere ahirete intikal eden bütün Yeni Şafak çalışanlarının ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Yeni Şafak gazetesi gerçekten habercilik ve düşünce okuludur. Yeni Şafak nice insanların altında gölgelendiği bir çınardır.

Günümüz Türkiye'si artık üniversite kapılarından kovulan başörtülü öğrencilerin olmadığı, kılık kıyafeti, dini inancı ne olursa olsun özgürce eğitim almanın ve aynı zamanında eğitim vermenin mümkün olduğu Türkiye'dir. Günümüz Türkiye'si demokratik iradesi cuntacılar tarafından balans ayarı yapılamayan, iç ve dış birtakım mihraklarla darbe yapmak isteyenleri bizatihi milletimiz tarafından derdest edildiği bir Türkiye'dir.



"Yeni Şafak gibi güçlü ve kurumsal, geleneksel medya kuruluşlarının gayretlerine çok önem veriyoruz"

Elbette nasıl ki bir dönem Büyük Doğu gibi yayınlar zorlu dönemde varlık göstererek bir değer ve fikir aktarımına imkan tanıdıysa, aynı şekilde 1990'ların çetin koşullarında da Yeni Şafak bu değer zincirini başarıyla temsil etmiştir. Bu değerler olmasaydı biz bugünün medya ekosisteminde nefes alıp veremezdik. Bu gayretler olmasaydı medyada hala Batıcı tahakküm arzı endam etmeye ve milletimizi Batılı sömürge düzeninin beklentileri doğrultusunda büyük bir rahatlıkla manipüle etmeye devam edecekti. Hamdolsun ki bu rahatlığa sahip değiller.

Dezenformasyonla mücadele noktasında Yeni Şafak gibi güçlü ve kurumsal, geleneksel medya kuruluşlarının da gayretlerine çok önem veriyoruz. Zira bizler ortak bir mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin adı kelimenin tam anlamıyla hakikat mücadelesidir. Bu dönemde hakikat için verilen mücadele en şerefli mücadeledir.

Yeni Şafak'ın analog dönemde ortaya koyduğu başarıyı dijital dönemde de sergilemesi çok önemli ve bu yöndeki gayretleri de gerçekten takdire şayan gayretlerdir. Bu gayretleri için de Yeni Şafak ailesinin yöneticilerini takdir ediyorum.

Yeni Şafak'ın tarihe geçme sebebini de rahmetli Akif Emre'ye referansla ifade etmek isterim. O, Yeni Şafak için, 'okuyucusunun beklentilerinden, duyarlılıklarından beslenen bir gazetedir' derdi. Gerçekten Yeni Şafak okuyucusunun beklentilerinden ve duyarlılıklarından beslendiği için tarihe geçmiştir."

#Fahrettin Altun
#İletişim Başkanı
#Yenişafak
4 ay önce