
Sultangazi'den geçen Cebeci Deresi'nin rengi, atılan atıklar nedeniyle koyu maviye döndü. Derenin kirli suyunun İstanbul'un önemli su kaynaklarından Alibeyköy Barajı'na akması, bölge sakinlerini ve yetkilileri endişelendiriyor. Mahalleli, oluşan kötü koku ve kirlilik nedeniyle hem çevre sağlığının hem de içme suyunun tehdit altında olduğunu belirterek yetkililerden acil çözüm talep ediyor.
Cebeci Mahallesi Muhtarı İbrahim Yıldız, sorunun yedi yıldır devam ettiğini ve özellikle kot yıkama fabrikalarının kaçak atıklarını yağmur kanallarına bağlamasıyla ortaya çıktığını söyledi. Muhtar, "Bu suyu deşarj eden firmalar maalesef faaliyetlerine devam ediyorlar. Barajımıza kadar akan kirli, asitli bir su var" dedi.
Yayla Mahallesi esnafı Cafer Karabul da kirlilikten dolayı çocuklarının hasta olmasından korktuğunu belirterek, "Bir ölüm olmadan önce şu kanalları yapsınlar. İnsanlarımız oradan içme sularını temin ediyorlar, daha büyük sıkıntı olur" dedi.






