https://img.piri.net/piri/upload/3/2026/5/24/7855aa1e-z5svlcbo37dyakudzame.webp
11:49, 24/05/2026, Pazar

Kurban pazarının şampiyonu 'Haso Ağa' 480 bin TL'ye satıldı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde kurulan canlı hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tam anlamıyla bir şampiyonluk heyecanı yaşandı. Adana’dan getirilerek pazarın en gözde alanında görücüye çıkarılan 1 ton 250 kilo ağırlığındaki dev boğa, alıcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. "Haso Ağa" ismi verilen devasa kurbanlık, pazarlıkların ardından tam 480 bin liraya alıcı bularak sahibini buldu.

Kurban Bayramı takviminin yaklaşmasıyla birlikte, Türkiye'nin dört bir yanından, özellikle doğu illerinde yetiştirilen kurbanlıklar İzmir'deki pazar alanlarına sevk edildi. Gaziemir pazarındaki fiyat haritası incelendiğinde; dişi sığırların 90 bin liradan başlayıp 160 bin liraya kadar yükseldiği, erkek boğaların ortalama 200 bin ila 480 bin lira arasında değiştiği görüldü. Küçükbaş kurbanlıklar ise kalitesine göre 18 bin ila 45 bin lira arasında değişen rakamlarla tezgahlarda yer alıyor. Üreticiler satış grafiğinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara son günleri beklemeden ellerini çabuk tutmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Pazarın en büyük ve en pahalı hayvanı unvanını alan "Haso Ağa"nın yetiştiricisi 47 yaşındaki Mehmet Cihan Dağgüllü, hayvanın kökeninin Kars'a dayandığını ancak son 9 aydır Adana'daki kendi çiftliklerinde özel rasyonlarla beslendiğini ifade etti. Satış sürecini anlatan Dağgüllü, "Mardinli sadık bir hemşerimize sattık. Kendisi her sene bizden alışveriş yaptığı için hatır payı koyduk ve fiyatı 480 bin TL olarak belirledik. Normal şartlarda bu cüssede ve kalitede bir hayvanın 500 bin liranın üzerinde bir rakama satılması gerekiyordu. Genel olarak pazardaki satış hareketliliğinden çok memnunuz, şükürler olsun. İzmir'e toplamda 4 çadır dolusu hayvan getirmiştim, şu an elimde sadece 12 boğam kaldı, onlar da kısa sürede tükenir" şeklinde konuştu. Dev boğayı ortaklaşa satın alan 4 çocuk babası Yılmaz Ece ise, kurban ibadeti için 7 hisse olarak birleştiklerini belirterek, "Hayvanı seçerken dış görünüşüne, asaletine ve et doluluğuna çok dikkat ettik. Sonunda bu pazarın gerçek şampiyonunu aldık, hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026