|

Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ‘İsrafı bitirdik’ sözlerine tepki: Sadece bu sloganın yazdığı tabelalara 175 milyon lira harcadılar

Pınar Görgü
18:50 - 29/02/2024 Perşembe
Güncelleme: 19:49 - 29/02/2024 Perşembe
Diğer

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Arnavutköy’de Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada mevcut İBB yönetimini eleştiren Murat Kurum, “Koca 5 yılda, sadece 8 kilometre metro yapmış. Hiçbir yeni metro ihalesi yapmamış, üstüne üstlük bizim ihalesini yaptığımız, 10 metro hattının üçünü iptal etmiş bir yönetim var. 5 yılda herhangi bir hizmet yapmadılar” şeklinde konuştu. Kurum, mevcut İBB yönetiminin ‘İsrafı bitirdik’ tabelalarına 175 milyon Lira, 2 konsere de 500 milyon Lira harcadığını vurgulayarak, “Bunları biz söylemiyoruz. Kendi arkadaşları söylüyor” dedi. İSKİ’nin 5 yıllık dönemde İstanbul için proje üretmediğini sözlerine ekleyen Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da “İstanbul'u sel bastığında ‘Ben aileme vakit ayıracağım’ diyorlar” sözleriyle eleştirdi.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Buluşma programında yaptığı konuşmada, muhtarların vatandaşların her alandaki sorun, istek ve taleplerine sabırla, azimle cevaplar aradığını, çözümler ürettiğini söyledi.

"İcraat, hizmet, belediyecilik bizim işimiz"

AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetinin arkasında muhtarların olduğunu belirten Kurum, İstanbul'da deprem riskini, trafik çilesini milletin gündeminden çıkaracaklarının altını çizerek, İstanbul'u yeniden dünyanın en güzel şehri yapacaklarını kaydetti.


Kurum, mevcut İBB yönetiminin İstanbul'da 5 yılda herhangi bir hizmet yapmadığını söyleyerek,
"İstanbul'un kaynağını israf ediyorlar. İstanbul'un kaynağını İstanbul dışında her yere açıyorlar. Bunu kendileri, kendi arkadaşları söylüyor. Kongrelerde yaptıkları, reklamlara harcadıkları... Biz İstanbul'un kaynağını İstanbul'a açacağız. İstanbul'un kaynağını Arnavutköy'e açacağız ki Arnavutköylü kardeşimizin yüzü gülsün"
dedi.

İSKİ'nin Arnavutköy'e bir yatırım yapmadığını ifade eden Kurum, şunları kaydetti:

"Seller bastığında, 'Biz öyle bir söz vermemiştik.' demeyi biliyorlar. Kar, yağmur yağdığında başka yerlerde fotoğraf vermeyi biliyorlar. Deprem olduğunda 'Ben çocuklarımla tatile giderim.' demeyi biliyorlar. İstanbul'u sel bastığında 'Ben aileme vakit ayıracağım.' diyorlar. Bizim de ailemiz, çocuklarımız var. Ama bizim ailemiz o kadar büyük ki. Bizim ailemiz 85 milyon. Bizim ailemiz 16 milyon İstanbul'da yaşayan kardeşlerimiz. Bizim ailemiz Arnavutköy'ün tüm insanları. O yüzden onlar ne yaparsa yapsın, hangi bahaneyi üretirse üretsin biz söz verdik mi yaparız. Çünkü icraat, hizmet, belediyecilik bizim işimiz"
#Murat Kurum
#Cumhur İttifakı İstanbul adayı
#Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması
2 ay önce