|

Tunç Soyer önce Kılıçdaroğlu sonra Özel'le görüştü: Portakal '1 Nisan'da kurultay sesleri yükselir' diyerek detayları anlattı

Hüseyin Berk
20:30 - 9/02/2024 Cuma
Yeni Şafak

CHP yandaşı sunucu Fatih Portakal, yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, bunu duyan Özgür Özel'in de aynı saate randevu verdiğini anlattı. İzmir için farklı bir formülün aranabileceğini söyleyen Portakal, "Çok bilinmeyenli bir denklem karşımızda duruyor. 1 Nisan’da Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da kazanamazsa CHP’de kurultay sesleri yükselir." dedi.

Değişim söylemleriyle gidilen kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirerek CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, yerel seçimler öncesinde parti tabanının tepkisini çeken kararlara imza attı. Ön seçim sözünü tutmadığı gerekçesiyle hedef tahtasına konan Özel, birçok büyükşehirde Ekrem İmamoğlu ile birlikte 'keyfi atamalara' imza attığı için eleştirilerin hedefi haline geldi.

Tunç Soyer önce Kılıçdaroğlu sonra Özel'le görüştü

Tartışmalı şehirlerin başında gelen İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bugün Ankara'da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Detayları Sözcü TV canlı yayınında aktaran CHP yandaşı Fatih Portakal, Soyer'in Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini duyan Özgür Özel'in de aynı saatte Soyer'e randevu verdiğini iddia etti.

İzmir için yeni formül mü aranıyor?

"Soyer, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelip biraz gecikmeli olarak Özel ile Genel Merkez'de görüşmüş."
diyen Portakal, İzmir için farklı bir formülün aranabileceğini vurguladı.

"1 Nisan'da kurultay sesleri yükselir"

Soyer'in adaylığını desteklediği öne sürülen DEM Parti'nin de henüz İzmir'de aday belirlemediğini belirten Portakal,
"Çok bilinmeyenli bir denklem karşımızda duruyor. 1 Nisan’da İmamoğlu İstanbul’da kazanamazsa CHP’de kurultay sesleri yükselir."
dedi.
#CHP
#Fatih Portakal
#Ekrem İmamoğlu
#Tunç Soyer
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Özgür Özel
3 ay önce