
Ankara'da Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın hemen öncesinde bir lisenin bahçesinde büyük bir panik ve kriz yaşandı. Sınav saatinin yaklaşmasına ve heyecanın dorukta olmasına rağmen, okul kapısındaki görevliler çok sayıda adayı okul bahçesine sokmadı. Sınavı kaçırma korkusuyla gözyaşlarına boğulan öğrencilerin ve ailelerinin sert tepkisi üzerine okul yönetimi geri adım atmak zorunda kaldı.
Sınav merkezinin önüne sabahın erken saatlerinde gelen veliler ve öğrenciler, kapıların açılmasını beklerken beklenmedik bir engelle karşılaştı. Sınavın başlamasına çok az bir süre kala, görevliler tarafından birçok adayın bahçeye girişine izin verilmedi. Geleceklerini belirleyecek bu kritik sınav öncesinde kapıda kalan öğrenciler büyük bir stres yaşarken, çocuklarının emeğinin boşa gitmesinden korkan veliler duruma anında müdahale ederek okul yönetimine çok sert tepki gösterdi.
Kapıda yükselen feryatlar ve velilerin kararlı duruşu üzerine okul binasından dışarı çıkan okul müdürü, yaşanan gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Kapıdaki görevliler ile veliler arasında arabuluculuk yapan okul müdürü, durumun tamamen bir "yanlış anlaşılma" ve koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını iddia etti. Yapılan açıklamanın ardından mağdur olan tüm öğrenciler hızlı bir şekilde okul bahçesine ve ardından sınav salonlarına yerleştirildi.






