
Kadıköy'de bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Minguzzi, adalet arayışını sürdürüyor. Oğlunun katillerinin hak ettiği cezayı alması için eylem yapan acılı anne, Bakırköy'de eylem yaptığı sırada aldığı tehdit mesajını paylaştı. Yasemin Minguzzi, “Şikayetini geri çekmezsen seni de o veledin yanına gömeriz” mesajıyla tehdit edildiğini söyledi.
Yasemin Minguzzi'nin Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda başlattığı oturma eylemine çocuklarını kaybeden bazı anneler ve sanatçılar da katıldı.Evlatlarının fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan anneler, adalet çağrısında bulundu, infaz yasasının değişmesi gerektiğini ifade etti.

"Şikayetini geri çekmezsen..."
Oğlunun katillerinin hak ettiği cezayı alması için eylem yapan acılı anne, Bakırköy'de eylem yaptığı sırada aldığı tehdit mesajını paylaştı. Mesajlarda C31K isimli bir şahsın Yasemin Minguzzi ve evlatlarını kaybeden başka bir annenin fotoğrafı Minguzzi'ye göndererek , "İkinizi de gebertip s..... a.... k..... Türkleri." dediği görüldü.
Yine başka bir şahıs da, "Şikayetini geri çekmezsen seni de o veledin yanına gömeriz." ifadeler kullanarak acılı anneyi tehdit etti.

Eylemini sonlandırdı
Yasemin Minguzzi yaşananlar sonrası emsal kararın çıkacağına inandığını ve bunun için uğraşıldığını vurgulayarak, eylemi sonlandırdığını açıkladı.
Ne olmuştu?
24 Ocak 2025 tarihinde İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Rıhtım semtindeki bir pazaryerinde meydana geldi. 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla birlikte gezerken, daha önceden husumeti olduğu iddia edilen B.B. ve beraberindeki kişiler tarafından sözlü tartışmaya çekildi. Tartışma kısa sürede büyüdü. İddialara göre B.B., yanında taşıdığı bıçakla Ahmet Minguzzi’yi göğsünden bıçakladı. Minguzzi, ağır yaralı halde yere yığıldı. Olay yerine kısa sürede sağlık ekipleri çağrıldı ancak genç çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İddianamede yeni gelişmeler
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede A.Ö. ve M.A.D. isimli şüphelilerin, olay günü ana sanıklar B.B. ve U.B. ile birlikte hareket ettikleri ve cinayete yardım ettikleri belirtildi. Şüphelilerin, pazar alanında cinayet öncesi ve sırasında aktif rol aldıkları, suçu kolaylaştırıcı şekilde davrandıkları vurgulandı. M.A.D.’nin saldırı sırasında B.B.’nin yanında durarak onu "perdelediği", yani saldırıyı gizlemeye çalıştığı, A.Ö.'nün ise çevrede fiziksel müdahaleye hazır pozisyonda beklediği kaydedildi.
Savcılık, bu iki ismin “çocuğu kasten öldürme” suçuna iştirak ettiklerini değerlendirerek, her biri için 15 ila 20 yıl arası hapis cezası talep etti. İddianamede, suça yardım etmenin ötesinde, faillerin kararını pekiştirdikleri ve saldırının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağladıkları ifade edildi.
İddianamede dikkat çeken bir başka unsur da olay günü şüphelilerin metroda gülerek çekildikleri fotoğraflar oldu. Bu görüntüler delil olarak dosyaya eklendi. Ayrıca, bazı şüpheliler hakkında uyuşturucu kullanımı ve silahla poz verme gibi farklı suçlar yönünden de soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.






