10:00, 25/08/2026, Salı
Eski milletvekili Altan Tan'dan dikkat çeken çıkış: Siyasal Aleviliği İslam'la ve Erdoğan'la hesaplaşması var
Eski HDP milletvekili Altan Tan, gazeteci Hasan Basri Akdemir’in YouTube programında siyasal gündeme dair son derece çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. "Siyasal Alevilik" kavramı üzerinden dikkat çeken analizler yapan Tan, bu kesimin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ile değil, geçmişten günümüze İslami kesim ve değerlerle bir hesaplaşma içerisinde olduğunu iddia etti.
Gazeteci Hasan Basri Akdemir’in YouTube kanalındaki yayına konuk olan eski milletvekili Altan Tan, Türkiye’deki siyasi dinamikler ve sosyolojik fay hatları üzerine çarpıcı ifadeler kullandı. Söylemlerinde özellikle "Siyasal Alevilik" vurgusu yapan Tan, bu yapının mevcut iktidara bakışını değerlendirirken, "Burada sorunlar var. Onların topyekun İslami kesimle hem de Tayyip Erdoğan’la, AK Parti’yle bir takım hesaplaşması var" şeklinde konuştu.
'ÖZAL'LA DA, ERBAKAN'LA DA, MENDERES'LE DE KAVGA ETTİLER'
Söz konusu hesaplaşmanın yeni bir durum olmadığını ve tarihsel bir geçmişe dayandığını savunan Altan Tan, geçmiş dönem devlet adamlarını da örnek gösterdi. Rahmetli Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan dönemlerine atıfta bulunan Tan, "Bu kesim Özal’la da kavga etti, Erbakan’la da kavga etti, Menderes’le de kavga etti" ifadelerini kullanarak, mücadelenin dönemsel değil sistemsel bir tutum olduğunu öne sürdü.
'ÖZÜNDE İSLAM'LA HESAPLAŞMALARI VAR'
Açıklamalarının son bölümünde meselenin temelindeki ideolojik boyuta dikkat çeken eski milletvekili Altan Tan, söz konusu kesimin asıl hedefinin dini değerler olduğunu iddia etti. Tan, "Özünde İslam’la da bir hesaplaşmaları var" diyerek tamamladığı konuşmasıyla sosyal medyada ve siyaset kulislerinde geniş geniş yankı uyandırdı.











Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.