|
Sadece kazanmıyorlar gelişiyorlar

Galatasaray, Süper Lig’in 8. Haftasında Antalyaspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Manchester United maçı sonrasında zor geçeceği düşünülen mücadelede kayıp verilmedi. Karşılaşmayı yerinde takip ettiğim için çok fazla detaya şahit oldum ve bunları sizlerle paylaşacağım.


Galatasaray yeni sezon başladığından bu yana henüz mağlup olmadı. Bu başlı başına takdir görmesi gereken bir durum. Hele de transferlerin geç gelmesi ve hazırlanmalarının zaman aldığı düşünüldüğünde. Takım bu süre içerisinde Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı ve iki maçta 4 puan topladı. Bunlardan biri de Manchester deplasmanında alınan galibiyet.


Peki oyun bize ne anlatıyor? Benim hissettiğim oyunun ve oyuncuların her geçen maç daha da geliştiği. Antalyaspor maçından bazı doneler vererek bu durumu ortaya koyayım. Davinson’un katılımıyla Galatasaray’ın rakiplerini daha da sıkıştırdığı bir gerçek. Sarı kırmızılıların oyunu rakip yarı sahada oynama süresi yükseldi. Bununla birlikte Galatasaray artık duran toptan gol atma tehlikesi çok yüksek bir takım haline geldi. Davinson’un duran toplarda öylesine hücuma çıkmadığını Antalyaspor maçında attığı golle bir kez daha anladık.


Ndombele’nin kilolu olduğu bir gerçek. Gözlerimle gördüğüm için bu konuda artık daha rahat konuşabiliyorum. Ancak buna rağmen yeteneklerini kısa kısa sunduğu anları gözlemledik. Fiziksel açıdan toparladığında başka bir seviyeye çıkacağından şüphem yok. Zaha ile olan iletişim uyumunun da dikkatimi çektiğini söylemeliyim.


Son olarak Galatasaray’ın attığı ikinci gole geleyim. Eski Muslera olsa belki de sağındakine solundakine ya da göbeğe kısa pas şeklinde oynayacağı topu Mertens’e uzun oynadı. Çok da iyi bir pas olduğunu belirtmem gerekiyor. O sırada Icardi, Manchester maçında attığı 3. Gol öncesinde yaptığı gibi Antalyaspor savunmasının içinde görünmezleri oynadı. Önüne düşen topu da yine klas bir şekilde filelere gönderdi.


Bunları anlatmamın sebebi Galatasaray’ın sadece kazanarak değil, defolarını da tamir ederek geliyor olması. Bu da temsilcimizi Avrupa arenasında başka bir seviyeye getirebilir ve bizlere daha büyük umutlar sunabilir.

#Galatasaray
#Antalyaspor
#Süper Lig
7 ay önce
Sadece kazanmıyorlar gelişiyorlar
Hoş geldin Rifkin
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi