|
Akıllı ol mekanın huzur dolsun Rüzgarla su enerjin olsun

İnsan her gün yeni bir şeyler öğreniyor. Eğer merakı varsa tabii... Okumayı sevenler, televizyonlarda faydalı bilgilere kulak verenler için meraklı bir konu; Feng Shui.

Çin işi bir yaşam sanatı. İbadetin dışında huzuru arama şekilleri. Mekanın ruha geçen fiziksel rahatlığı. Uyum içinde yaşama bilimi. Bu uyumu sağlamak için değişik tekniklerle rüzgar ve suyun marifeti kullanılıyor. Bu iki güç, enerji aktarımı ve kullanımıdır aslında. Evde, işte, yolda, seyahatte çevremizde bizi etkileyen ve devamlı hareket eden kozmik, metafiziksel enerjiler vardır. Çinliler bu gücü "ejderha''nın kozmik nefesi" olarak tanımlarlar. Feng Shui''nin amacı bu enerjiyi bize en faydalı şekilde ulaştırmaktır. Bir sabah kalktınız… Kafes kafes olmuş gönlünüz… İşe bile gitmek istemiyorsunuz. Gök kubbe başınıza çökmüş, alnınızın orta yerinde çatlama, ruhta derinden bir sessizlik ve de ne yana baksan hatıralardan bir demet var… Off ki ne offf!...

Negatif enerji yüklüsünüz.

İşte o an size pozitif bir enerji gerek.

Feng Shui size yaşadığınız mekanı, iş yerinizi yani bütün çevrenizi en akıllı şekilde nasıl kullanacağınızı öğretiyor. Hayatı mutlu yaşamanın sırrı işte burada gizli; yaşadığımız mekan. Yaşadığımız mekanda enerji akışının yavaş ve yumuşak dolaşarak hareket etmesini sağlamamız gerekir. Evimizde bu açıdan iki önemli nokta var;

Giriş Kapısı:

Evin giriş kapısının baktığı yön çok önemli. Eve gelişte, daha kapıdan girerken insanın enerjisini kaybetmemesi gerek. Örneğin giriş kapısının karşısında ayna olmayacak. Ayna enerjiyi kırar ve yansıtarak kaydırır… Pozitif enerji sizi terk eder. Giriş kapısının karşısında merdiven ya da başka kapı da olmamalıdır. Çünkü enerjinin akışı hızlı ve dik olarak gelir, açık bulduğu yerden kaçar gider. Ayrıca, giriş kapısı ile aynı hat üzerinde üç veya daha fazla kapının olması o mekanda her zaman kavga, münakaşa problemi olasılığını artırır.

Yatak Odası;

Hayatımızın üçte birini uyuyarak geçirdiğimizden, enerjimizi tekrar şarj etmemiz ve iyi dinlenebilmemiz için yatak odasının yerleştirme düzeni çok önemlidir. Dikkat! Ayaklar kapıya doğru olmayacak. Yatak odasında kullanılan çarşaf ve örtüler düz renklerden seçilecek. Desenli ise geometrik şekiller tercih edilecek. Çünkü bu şekiller pozitif enerji yayarlar. Ala renkli desenler, karmaşık motifler uykusuzluğa sebep olurlar… Yatakbaşı pencereye dayalı olmamalıdır. Kiriş altında uyumak sakıncalıdır, çünkü kirişler ayrılığı sembolize eder ve bunların altında uyuyan kişilerin sağlık problemleri olur. Bu kural oturma mekanları için de geçerlidir. Evli çiftlerin, tek kişilik iki ayrı yatağı yan yana koyup kullanması ayrılığı sembolize eder. Enerjiyi böler. Yatak odasında mümkün olduğu kadar kırmızı, altın rengi kullanmalıdır. Çünkü bu renkler enerjiyi canlandırır ve fazla uykuyu önler. Yatak odanızda tv, müzik seti, bilgisayar gibi elektromanyetik alanlar enerjiyi yansıtır beden ve ruh sağlığınız negatif enerjiyle dolar. Odada canlı bitki de olmamalıdır. Canlı bitki sadece hasta olan insanların yatak odasında pozitif enerji akışı sağlamak için kullanılır

Objelerin ve renklerin de etkisi var enerjimizde…

Kış aylarının siyah, füme gibi koyu renkleri Freng Shui felsefesinde tercih edilmiyor.. Bedenin ve ruhun renk dengesini düzenlemek için renkli aksesuarlar kullanmak mümkün. İdeal kombinasyon renkleri yeşil ve mavi.

Beyaz hüzün rengi olarak algılanıyor ve yaşam ruhunu zayıflattığına inanılıyor. Önerilen kombinasyon renkleri, gümüş ve altın.

Kahve tonları güç ve egemenliğin temsilcileri. Uygun renk kombinasyonu, kırmızı...

Gri ise kritik bir renk olarak algılanıyor. En iyi renk kombinasyonu, sarı...

Rüzgarın ve suyun hayatımızı gizliden etkilediği, rüzgar ve su akımlarının farkında olmadan yaşadığımız mekanda olması bize negatif-pozitif enerji olarak yansıyor.Yaşadığınız ortamdaki objelerin yönlerini ve renklerini düzenleyerek kötü enerjileri engellemeyi, iyi enerjilerin ise kolay geçişini sağlamayı başarabilirsiniz.

Size ufak bir ipucu da vermek istiyorum; önümüzdeki üç ay için; Bulunduğunuz mekanın kuzeyinden kaçın… Az kullanın!

Batıya yaklaşın para kazanın,

Güneyde kalın huzur dolun.

Bir deneyin.

12 years ago
Akıllı ol mekanın huzur dolsun Rüzgarla su enerjin olsun
2024 yılında kamu personelinin acil çözüm bekleyen üç sorunu
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim