|

Yeni asgari ücret belli oldu mu? Temmuz ara zammı için Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

Asgari ücret belli oluyor! Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaretiyle toplanan asgari ücret tespit komisyonu ikinci kez toplandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Temmuz zammı ile gelen yeni asgari ücret brüt ve net tutarını açıklayacak. Asgari ücrete zam ne kadar olacak? Temmuz zammı için 3'lü formül masadaydı! Herkes asgari ücret zammının açıklanacağı saati merak ediyor! Temmuz asgari ücrete yüzde kaç zam gelecek? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

08:37 - 1/07/2022 Cuma
Yeni Şafak
Yeni asgari ücret zammı
Yeni asgari ücret zammı

Asgari ücrete zam için Türkiye'de nefesler tutuldu. 2022 yılının ikinci Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı dün gerçekleşti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla asgari ücret zammı ile beraber milyonların gelirleri artacak. Herkesin aklında aynı soru var: Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI AÇIKLANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammı açıklanmasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde iki kez toplandı. Hükümet, işçi ve işverenlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Vedat Bilgin, 1 Temmuz'da kararın verileceğini işaret ederken "Asgari ücret zammı ne zaman, saat kaçta açıklanacak ve zam oranı ne kadar olacak?" soruları gündeme geldi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu ek zam görüşmesi içinikinci görüşme dün gerçekleştirildi. Görüşmelerin karara bağlanmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni zam oranını bugün açıklaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET KARARI RESMİ GAZETE'DE

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Yeni asgari ücret rakamının bugün açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelik değişikliğine gidildi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.


Yönetmelikte asgari ücretin yürürlüğe girme tarihiyle ilgili ifadeler, "Asgari ücret başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer" şeklinde değiştirildi.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM GELECEK?

Şu an asgari ücret brüt 5004 TL. Bu tutardan 700.56 TL SGK primi işçi payı, 50.04 TL de işsizlik sigortası primi işçi payı olmak üzere toplam 750.60 TL kesiliyor. İşveren ayrıca 775.62 TL SGK primi, 100.08 TL işsizlik sigortası primi olmak üzere 875.70 TL prim ödüyor. Böylece asgari ücretin işverene maliyeti 5.879.70 TL’ye ulaşıyor.

Brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldığında asgari ücret brüt 6004.80 TL, net 5104.08 TL’ye çıkacak.

Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 TL, net 5316.75 TL;

Yüzde 30 artışla brüt 6505.40 TL, net 5742.09 TL;

Yüzde 35 artışla da brüt 6755.40 TL, net 5742.09 TL’ye yükselecek.

#asgari ücret
#yeni asgari ücret
#asgari ücret yüzde kaç
#temmuz zammı
#temmuz ara zammı
#asgari ücret zammı
2 yıl önce