|

Yerli otomobil üretilecek! Yerli otomobil üretimi ne zaman başlayacak?

Yerli otomobil üretimi için ilk adım atılıyor. Yerli otomobil üretiminin, ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Peki yerli araba yapımı ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:07 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:17 - 2/11/2017 Perşembe
Diğer
Yerli otomobil üretimi için ilk adım yapılıyor.
Yerli otomobil üretimi için ilk adım yapılıyor.

Yerli otomobil üretimi ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtı haberimizde.

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası gerçek oluyor. Yerli ve milli otomobil için ilk adım bugün atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk çağrıyı yaptı ve "Babayiğitler meydana çıktı".

Beş firma, yerli ve milli otomobil için Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. Ve şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende yerli otomobili yapmak için biraraya gelen 5 firma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

YE
RLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli otomobil tanıtım toplantısında şöyle konuştu:

Başbakan Binali Yıldırım, yerli otomobil üretimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım:
Bazı şirketler sert yükselişle güne başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün yerli otomobil projesinin paydaşlarını açıklaması beklenirken; daha önce basına yansıyan haberlerde projeye dahil olacak olası şirketler arasında ismi geçen Karsan , Anadolu Isuzu ve Vestel hisseleri sert yükselişle açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün saat 13.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu tanıtım toplantısına katılacak. Star gazetesinde önceki gün yer alan bir haberde, yerli otomobil projesinde Cumhurbaşkanı'na sunulan son listede Karsan, Vestel, BMC, Fiba, Sanko, Koç ve Kale gibi şirketlerin yer aldığı belirtilmişti.

Dünya gazetesinde dün yer alan bir haberde de söz konusu şirketlerin Anadolu Isuzu, BMC ve Vestel olduğu belirtilmişti. Bu sabah endeks açılışı sonrası Anadolu Isuzu hisseleri yüzde 12.78 primle 14.03 liraya kadar yükselirken, hissede devre kesici uygulaması başlatıldı. Karsan hisseleri saat 1020'de yüzde 9.45 primle 2.2 liradan, Vestel hisseleri yüzde 5.54 primle 11.62 liradan işlem görüyor.

#Yerli otomobil
#Yerli otomobil üretimi
#Yerli araba
#Yerli araba üretimi
7 yıl önce