Son Dakika Haberleri
Son güncelleme : 20 Ekim 2026, Salı / 09:15
Reklam
İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 15 şüpheli yakalandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik yaptıkları çalışmada, gizli tanıktan elde edilen dijital verileri, banka hesap hareketlerini, örgütle bağlantılı kurumlara yapılan para transferlerini ve ardışık arama kayıtlarını inceledi. Ekipler, Bank Asya hesaplarında şüpheli tarihlerde bakiye artışları olan, örgütle bağlantılı kurumlara kurban, burs ve bağış adı altında para transferleri gerçekleştiren, gizli haberleşme yöntemi olarak değerlendirilen ankesörlü telefonlardan yapılan ardışık arama kayıtları bulunan ve emniyet mahrem yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren zanlıların kimlik ve adreslerini tespit etti. Örgütün mahrem yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği belirlenen aralarında aktif ve ihraç kamu görevlilerinin de olduğu 15 şüpheli, İstanbul, Burdur ve Ordu'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.
20 Ekim 2026
Paris’te protestolar dinmiyor: Bisikletleri ateşe verdiler polis biber gazıyla müdahale etti
Fransa’da hayat pahalılığı ve kemer sıkma politikalarına karşı düzenlenen gösteriler devam ediyor. Başkent Paris’te Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan göstericilerle polis arasında yaşanan gerginlik, şiddet olaylarına dönüştü. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve şok bombası kullanırken, meydan çevresinde bisikletler, çöp kovaları ve paletler ateşe verildi. Bazı dükkanların da yağmalandığı bildirildi.
20 Ekim 2026
Kars’ta yürekleri ısıtan görüntüler: Minik elleriyle bayrağı göndere çektiler
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde iki küçük çocuğun evlerinin çatısına Türk bayrağı dikmek için gösterdiği çaba, ardından ay-yıldızlı bayrağı öperek başlarına koymaları yürekleri ısıttı. Yenigazi köyünde kaydedilen görüntülerde, miniklerin bayrak sevgisi yüzlerine yansıdı.
20 Ekim 2026

Vize şirketlerine bot operasyonu: Vurgunun boyutu 370 milyon TL!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 8 ilde yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, vize danışmanlığı adı altında vatandaşları mağdur ederek haksız kazanç sağlayan şirketlere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Dolandırıcılık çarkından dönen paranın 370 milyon TL olduğu belirlendi.
20 Ekim 2026

Mizan sanatta ruhsallığın zeminidir
Bir önceki yazımızda, Kandinsky’nin, görünür nesnenin egemenliğinden kurtulmak için soyutlamaya yöneldiğini, İslamî nazarın ise görünür nesnenin egemenliğini sorgularken zorunlu olarak soyutlamayı teklif etmediğini belirtmiştik. Çünkü İslâm esasında mesele, nesneyi görünür dünyadan uzaklaştırmak değil, görüneni hakikatin tamamı saymayan bir nazar geliştirmektir. Öte yandan Kandinsky’nin sanatçısı, nesnenin dış görünüşünden özgürleşerek ruhsal / içsel bir sanat dili arar. Bizim nazar anlayışımız
20 Ekim 2026

Dizilerden sonra yeni ‘kültür ihracı’
Türkiye 170’i aşkın ülkeye dizi satıyor. Seyirci sayısı 1 milyarı aşarken ihracat rakamı 1 milyar doların üstünde… Şimdi henüz mütevazı da olsa kültür ihracatında yeni bir kalem var. DEM Müzecilik, Londra’da açtığı Timewalk Deneyim Müzesi’yle ziyaretçilere 12 bin yıllık tarihi etkileyici ışık ve ses gösterisiyle Göbeklitepe’den başlayarak anlatıyor.
20 Ekim 2026

Çocukların kimlik bilgileri korunacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyada çocukların kimlik bilgilerinin paylaşılmayacağını söyledi. İlgili yönetmeliğin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini hatırlatan Göktaş, “Yeni hesap açılışlarında e-Devlet üzerinden yaş doğrulaması yapılacak. Bu süreçte kimlik bilgileri değil, yalnızca yaş aralığı paylaşılacak ve kişisel veriler korunacak” dedi.
20 Ekim 2026

Açıklık kanamayı durdurabilir…
İlk günden beri ısrarla savunuyoruz. Dünyadaki bütün iletişim kuramları aynı şeyi söylüyor: Kriz durumlarında müphemiyet negatif çalışır ve hasarın, kanamanın devam etmesine neden olur. Hasarı mümkün olan en alt düzeyde tutmanın tek yolu vardır: Olayla ilgili tüm yetkili ve sorumluların en açık ve şeffaf şekilde konuşmaları. Fon krizini yönetme konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanı, devlet ricali atılması gereken bütün adımları attılar. Aynı hassasiyetin iletişim boyutunda yetkili ve sorumlular tarafından
20 Ekim 2026
























