Deprem olan illerde hava durumu

17:33, 09/02/2023, PerşembeG: Güncelleme: 17:34, 09/02/2023, Perşembe
Yeni Şafak
Deprem olan illerde hava durumu
Deprem olan illerde hava durumu

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’ı etkileyen yıkıcı depremde zorlu hava koşulları işleri daha da zora sokuyor. İllerin 5 günlük hava durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

Meteoroloji Müdürlüğü Uzmanı Cengiz Çelik, arama kurtarma ekiplerini en çok etkileyen faktörlerden biri olan soğuk havanın bir hafta daha devam edeceğini belirtti.

DEPREM OLAN İLLERDE HAVA DURUMU

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’ı etkileyen yıkıcı depremde zorlu hava koşulları işleri daha da zora sokuyor. Meteoroloji Müdürlüğü Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde ve 10 ili kapsayan deprem bölgesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olduğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi:

”Şu anda yağış bölgeyi terk etti diyebiliriz ancak hemen arkasındaki soğuk hava deprem bölgesi de dahil olmak üzere yurt genelinde devam ediyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca soğuk havalar maalesef deprem bölgesini etkilemeye devam edecek. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklemiyoruz. Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin altında seyredecek diyebiliriz. Deprem bölgesindeki bazı illerin en düşük sıcaklıklarıysa şöyle; Kahramanmaraş bu gece en düşük sıfırın altında 4 derece. Malatya o bölgenin en soğuk ili diyebiliriz, il merkezinde sıcaklıklar sıfırın altında 11 derece olacak. Malatya’da yarın gün içindeki en yüksek sıcaklık ise sıfırın altında 3 derece olacak. Adıyaman’da bu gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olmasını bekliyoruz. Hatay’da sıfırın altında 1 derece, Gaziantep’te sıfırın altında 2 derece, Osmaniye’de hava sıcaklıklarının sıfırın altında 3 derece olmasını bekliyoruz. O bölgede sadece Adana 1 dereceyle sıfırın üstünde seyredecek. Adana’da beklediğimiz en düşük sıcaklık diyebiliriz. Gündüz sıcaklıklarında ise bölge genelinde Adana, Osmaniye çevrelerinde hava 10 derecelerde seyredecek ancak biraz daha rakımı yüksek olan kuzey taraflarında maalesef sıfır ve 2 derece dolaylarında seyredecek diyebiliriz.”

Yağışın ardından gelen soğuk hava dalgasının bölgedeki sıcaklıkları birkaç derece düşürdüğünü belirten ve bölgedeki vatandaşları sis ve pus konusunda uyaran Çelik, “Yağışın kesilmesi arama kurtarma çalışmaları açısından bir anlamda iyi oldu fakat yağışların kesilmesinin ardından gelen soğuk hava, sıcaklıkları 4-5 derece daha düşürdü. Bu soğuk hava hem arama kurtarma ekipleri hem de enkaz altından çıkartılan vatandaşlar için de büyük bir olumsuzluk. Ayrıca deprem bölgesinde buzlanma ve don olayıyla birlikte sabah saatlerinde sis ve pus hadisesi bekliyoruz. Bu durum ulaşımda aksamalara yol açabilir. Bu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş 5 günlük hava durumu için

MALATYA

Malatya 5 günlük hava durumu için

GAZİANTEP

Gaziantep 5 günlük hava durumu için

HATAY

Hatay 5 günlük hava durumu için

KİLİS

Kilis 5 günlük hava durumu için

DİYARBAKIR

Diyarbakır 5 günlük hava durumu için

ADANA

Adana 5 günlük hava durumu için

OSMANİYE

Osmaniye 5 günlük hava durumu için

ŞANLIURFA

Şanlıurfa 5 günlük hava durumu için

ADIYAMAN

Adıyaman 5 günlük hava durumu için




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026